Regióny Zo Slovenska

Na Hlavnom námestí už vyrástol vianočný stromček. Rozsvietený bude 23. novembra

Symbolom 25. ročníka tohtoročných vianočných trhov sa stal smrek pichľavý. Ten mestu venovala rodina z Rače.

Ilustračný obrázok k článku Na Hlavnom námestí už vyrástol vianočný stromček. Rozsvietený bude 23. novembra
8
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Tak ako každý rok, aj tento bude Hlavné námestie počas najkrajších sviatkov v roku zdobiť urastený vianočný stromček.

Stromček už stojí

Súčasťou predvianočného rituálu pred otvorením vianočných trhov na Hlavnom námestí býva už tradične osadenie vianočného stromčeka. Tento rok ho Mestské lesy v Bratislave (MLB) osadili o pár dní skôr ako minulý rok. Zatiaľ bez ozdôb a svetielok.

Vianočný stromček na Hlavnom námestí vyberajú odborní pracovníci mestskej organizácie MLB. Každý rok musia nájsť taký stromček, ktorý má vhodnú výšku, šírku, ale aj obvod kmeňa. Pracovníci mestských lesov vybrali za symbol 25. ročníka tohtoročných vianočných trhov smrek pichľavý. Ten mestu venovala rodina Milana Gockého z mestskej časti Rača. Strom má výšku 14 metrov a vek 30 rokov.

Stromček bude rozsvietený počas slávnostného otvorenia vianočných trhov na Hlavnom námestí v piatok 23. novembra o 17:00 hod. Tento rok sa môžete tešiť na stovku stánkov s dobrotami všakovakého druhu. Trhy budú otvorené denne od 10:00 do 22:00 hod. Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí potrvajú do 22. decembra 2018.

V historickom centre mesta sa už tradične uskutočnia aj staromestské vianočné trhy, ktoré odštartujú 16. novembra o 17:00 hod. tiež rozsvietením vianočného stromčeka a muzikálom Ľadové kráľovstvo. Trhy budú otvorené denne od 10:00 do 22:00 hod. a potrvajú do 23. decembra 2018.

Počas vianočných trhov na Hlavno a Hviezdoslavovom námestí sa môžete tešiť na bohatý program, stánky plné dobrôt a remeselných výrobkov, ako aj na už tradičné klzisko na Hviezdoslavovom námestí.

Vianočný stromček na Hlavnom námestí
8
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM