Rôzne Rôzne

Na jednej strane Michaloviec snežienky, na druhej nový sneh: Čarovné jazero opäť pod prikrývkou, FOTO

V záhradach Michalovčanov rozkvitli už snežienky, ale neďaleko Michaloviec sneh pokryl príjazdové cesty. Pozrite si zábery ľadového vodopádu a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Na jednej strane Michaloviec snežienky, na druhej nový sneh: Čarovné jazero opäť pod prikrývkou, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Snežienky opäť pod snehom

Morské oko patrí k jedným najobľúbenejších miest Michalovčanov. Chránené uzemie s potôčikmi, mohutnými stromami a lesnou zverou pokryl opäť sneh. Informoval o tom miestny správca z jednej chát. Fotografie, ktoré hovoria obrazom o ďalšej nádielke snehu, niektorých neprekvapili. Predsa len je ešte február. No, v michalovských záhradach už vykukli snežienky ..na Morskom oku vykukol sneh :-)

Zážitok pre fajnšmekrov

Ako oznámil pred pár dňami správca fb stránky Morské oko: „V noci napadlo 15cm snehu, cesta neupravená aktuálna teplota –1 a husté sneženie.“ Zaujímavé je, že náš portál Michalovce 24 sa len nedávno informoval o kvitnúcich rastlinkách aj na Morskom oku. Kvetiny si však do chránenej oblasti obzerať ešte nie je možné. Nestihli vykuknúť a už ich prikryl nový sneh.

Zážitok pre krajinárskych fajnšmekrov je táto oblasť v zimnom období. Za vhodného počasia hladina jazera zamrzne a vplyvom námrazy sa zabelejú bezlisté koruny statných strapatých bukov, týčiacich sa na okolí. Snehu tu býva neúrekom, čo si vyžaduje oveľa namáhavejšiu chôdzu, ako v mimozimnom období.

Foto: Peter Karackaj

Môže vás zaujímať:

Zemplínska šírava láka i v zime: Zamrznutá hladina a príroda ako z rozprávky! FOTO

Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!

Kozmodrom si odslúžil slušných 40 rokov: Pri Morskom oku sa rozhodli pre zmenu!

Ľadové kráľovstvo v okolí Michaloviec: Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Kaskadér na bicykli predviedol v okolí Vinianskeho hradu adrenalínovú jazdu, ZÁBERY stoja za to: Čo na to ale ochranári?

Ľadové kráľovstvo v okolí Michaloviec: Snežienky aj ľadový vodopád
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM