Eva Mikulová Správy

Na košickom letisku môžete parkovať dlhodobo

Bezplatne na letisku zaparkujete tiež, ale len do 10 minút. Na krátkodobé parkovanie je určené parkovisko P2. Platí sa len v parkovacích automatoch.

Ilustračný obrázok k článku Na košickom letisku môžete parkovať dlhodobo
Zdroj: Letisko Košice

V letných dňoch je na Medzinárodnom košickom letisku väčší pohyb pasažierov. Okrem pravidelných letov, denne odlietajú charterové lety do dovolenkových destinácií. Ak prídu cestujúci na letisko svojím autom, k dispozícií majú tri parkoviská.

Najdrahšie je parkovisko P1, ktoré je prednostne určené pre parkovanie vozidiel autopožičovní. Cena parkovného pre verejnosť je 3 € od prvej sekundy.

Najvýhodnejšie na krátkodobé parkovanie je parkovisko P2. Parkovné do 10 minút je zadarmo a za hodinu zaplatíte 1,90 eur. Celodenné parkovanie na tomto parkovisku stojí 15,20 eur. Preto je toto parkovisko využívané najmä na odvoz a prívoz cestujúcich. Do 10 minút sa to dá v pohode stihnúť.

Výhodné dlhodobé parkovanie

Ak si však chce cestujúci auto nechať na letisku, tak potom by mal využiť parkovisku P3. Tu je minimálna doba parkovania 8 hodín. Za deň parkovania zaplatíte 12 eur, za 2 dni 18 eur, za 3 dni 24 eur…Presné tarify sú na stránke letiska.

Zaplatiť parkovné je možné len prostredníctvom platobných automatov. Prvý sa nachádza pri vstupe na parkovisko P2 a druhý je v termináli vedľa východu z časti Prílety.

Môžete použiť mince 10c, 20c, 50c, 1€, 2€ a bankovky 5€, 10€, 20€, 50€. Pozor, automaty vydajú maximálne 20€ výdavok. V prípade, že nemáte hotovosť použite, môžete použiť bankomatovú kartu. Po zaplatení parkovného musíte opustiť parkovisko do 10 min.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM