Webnoviny - Svet

Na lavičku Iuventy sa posadí Maďar Jószef Vura

WEBNOVINY.SK

Hráčka Michaloviec T. Szollsiová (hore) a hráčka Šale L. Weibelová (vľavo) počas stretnutia finálovej série play-off o majstra Slovenska v hádzanej žien. Archívne foto.Foto: SITA/Jozef BodnárMICHALOVCE 23. mája (WEBNOVINY) – Novým trénerom čerstvého slovenského šampióna v hádzanej žien Iuventy Michalovce sa stal maďarský odborník József Vura.

Päťdesiatštyriročný rodák z Györu má v Michalovciach zmluvu na dva roky a jeho asistentom bude kormidelník starších dorasteniek Iuventy Tomáš Hlavatý. Informáciu prinieslo pondelkové vydanie denníka Korzár.

„József Vura je bývalý výborný hráč a renomovaný kouč, ktorého trénerský podpis stojí za výchovou niektorých celosvetovo známych maďarských hráčok. Pozná prostredie viacerých maďarských klubov, pôsobil aj vo hviezdnom Györi. Jeho prácu vždy sprevádzal hráčsky a výsledkový progres. Je nám jasné, že adaptácia z náročného maďarského prostredia, kde je v kluboch tvrdá vnútorná konkurencia, nebude ľahká. Ak mu pomôžu naše mladé hráčky, z ktorých má viacero reprezentačné ambície a teda aj povinnosť húževnato pracovať na svojom raste, potom by vrcholom úsilia Iuventy nemuseli byť iba domáce úspechy, ale aj lepšia prezentácia v európskych pohároch,“ doplnil športový riaditeľ michalovskej Iuventy Pavol Mačičák.

„Prečo som sa rozhodol akceptovať ponuku Iuventy? Je to klub, ktorý vždy chce čeriť vodu, čiže mu nechýbajú ambície a vôľa stále sa zlepšovať. Pre tím sú vytvorené podmienky európskych parametrov, preto som rád prijal túto výzvu. Priznám sa, že po slovensky skoro vôbec neviem, ale verím, že s pomocou môjho šikovného asistenta Tomáša Hlavatého bude naša spolupráca s tímom bezproblémová,“ dodal v debate pre Korzár József Vura, pod ktorého vedením začne Iuventa prípravu už 28. júna.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM