Regióny Zo Slovenska

Na letnú sezónu v známom šíravskom stredisku myslia už teraz: Prvé informácie!

Hoci je tu ešte stále zima, na letnú sezónu na Zemplínskej šírave myslia už teraz. Tak je to aj v prípade strediska Hôrka.

Ilustračný obrázok k článku Na letnú sezónu v známom šíravskom stredisku myslia už teraz: Prvé informácie!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na letné mesiace sa pripravujú na Šírave aj v zime. Platí to aj pre rekreačné stredisko Hôrka, ktoré patrí pod obec Vinné. Práve o ňom v tomto článku bude reč. Prinášame vám už i oficiálny dátum otvorenia tohto strediska.

Otvorenie sezóny

„Otvorenie letnej turistickej sezóny 2018 bude na Hôrke dňa 17. júna,“ zverejnila obec Vinné. Pri slávnostnom otvorení sa na Hôrke plánuje aj symbolické odomknutie vôd. Každoročne sa na ňom stretávajú ľudia, ktorí si chcú užiť tieto chvíle a aj prvé letné lúče v tráve a vychutnať si aj ešte nie príliš teplú vodu Zemplínskej šíravy. Štart letnej sezóny je pre mnohých aj príležitosťou stretnutia sa so svojimi známymi, s ktorými si spoločne vychutnávajú bohatý program.

Plavby loďou

Počas 17. júna čaká návštevníkov kultúrny program spojený s príhovorom, hudbou a zábavou. Nielen v tento deň, ale aj počas ostatných týždňov letných mesiacov budú pripravené pre turistov rôzne podujatia, na ktoré si už ľudia zvykli, iné budú prekvapením.

Obec Vinné, pod ktorej správou je jazero aj stredisko Hôrka (nazývané tiež Lúč), sľubuje niekoľko noviniek, ktoré postupne odhalí. Okrem oddychu, rekreácie a kultúrneho vyžitia poskytne toto stredisko návštevníkom už tradične aj výletné plavby loďou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM