Správy Zo Slovenska

Na luxusnom aute sa prehnal sídliskom. Zdemoloval 5 áut, nafúkal takmer 2 promile!

Šialená jazda mestom sa len náhodou neskončila väčšou tragédiou. Podgurážený vodič chcel uniknúť polícii, ale nedostal sa ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku Na luxusnom aute sa prehnal sídliskom. Zdemoloval 5 áut, nafúkal takmer 2 promile!
Zdroj: Ilustračné foto / TASR

Podľa slov polície vodič v motorovom vozidle BMW nereagoval na výzvy k zastaveniu. Všetko sa to udialo v sobotu okolo 2:35, na Ulici 9. mája v Banskej Bystrici v smere z centra mesta. „22-ročný vodič z Hornej Môlče nereagoval na svetelné ani zvukové signály polície, a začal zrýchľovať,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

„V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy, stavu a povahe vozovky, ako aj svojím jazdeckým schopnostiam, po niekoľko sto metroch dostal s vozidlom šmyk a poškodil päť zaparkovaných vozidiel,“ pokračovala hovorkyňa.

Po nehode bol vodič podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu. „Bola mu nameraná hodnota 0,82 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,71 promile a pri opakovanej dychovej skúške mu bola nameraná hodnota 0,92 mg/l, v prepočte 1,92 promile. Pri tejto nehode nedošlo k zraneniu osôb,“ dodala Petrovičová so slovami, že vodič bude v blízkej

Dopravná polícia
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bystrica.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM