Kultúra

Na michalovskej scéne zaznejú piesne donských kozákov: Mieri k nám kus ruskej kultúry

Sólisti Donského kozáckeho chóru zavítajú počas svojho európskeho turné aj do Michaloviec. Formácia Volnij Don ponúkne dávku kvalitnej muziky a očarí divákov autentickou atmosférou ruského folklóru.

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskej scéne zaznejú piesne donských kozákov: Mieri k nám kus ruskej kultúry
Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach sa už po druhýkrát predstavia Donskí kozáci so svojimi piesňami a s programom pod názvom VOLNIJ DON. Koncert sa uskutoční 17. januára o 17. hodine v sále Zlatého býka. Neobyčajný koncert zostavený z tradičných kozáckych a známych ruských piesní PIESNE DONSKÝCH KOZÁKOV s hudobnými nástrojmi typickými pre kozácku muziku ako je bajan, balalajka, perkusie a nezameniteľnými vokálmi.

Srdce telo a duša Donských kozákov.

Slovo KOZÁK pravdepodobne pochádza z turkického slova KAZAK a znamená dobrodruh, alebo slobodný nezávislý človek. Kozákom sa vraj človek nerodí, kozákom sa človek stáva. Búrlivá história a spôsob života sa preniesla aj do ich piesní. Sú to melódie a slová zo života kozáckych rodín pri práci, v bojovom nasadení, pri zábave, oddychu, pití vodky či laškovaní s kozáčkami. Piesne veselé, roztopašné, zádumčivé, najmä však svojské a typické pre kozácku dušu. Piesne dravé i pokojné ako rieka DON – srdce telo a duša Donských kozákov.

Úspechy aj v Európe

Účinkovať budú Grigorij Polovinka, Alexander Džalašov, Nadežda Bulanova, Anastasija Krivoručko a ich hostia spevácka skupina Kačurienky. Majster ruského bajanu Grigorij Polovinka a uznávaný spevák a multiinštrumen­talista Alexander Džalašov oživili svoje spoločné turné hlasmi i zjavom mladých talentovaných vokalistiek- Nadeždy Bulanovej a Anastasije Krivoručko, ktoré zaznamenali nejeden úspech nielen na domácich, ale aj na európskych speváckych súťažiach.

Môže vás zaujímať:

Žiješ pre Zemplín? V Michalovciach sa chystá niečo pre odvážnych hudobníkov, o čo sa hrá?

Čo zaujímavé sa chystá v Michalovciach počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

V Michalovciach odštartuje plesovú sezónu mestský ples: Vieme kto vystúpi, pozrite celý program

Ruskí kozáci mieria do Michaloviec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM