Veronika Ondo-Cholewová Správy

Na michalovskom sídlisku sa chystá veľká revitalizácia: Na toto sa môžu obyvatelia tešiť!

Na známom sídlisku nášho mesta sa chystá veľká revitalizácia. Mesto tam chce vytvoriť atraktívnu, bezpečnú, zelenú oddychovú zónu pre ľudí rôznych vekových kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskom sídlisku sa chystá veľká revitalizácia: Na toto sa môžu obyvatelia tešiť!
Zdroj: TASR

Mesto Michalovce bude revitalizovať vnútroblokové priestory na sídlisku Západ. Získalo na to nenávratný finančný príspevok z európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške takmer 663 000 eur. Projekt bude spolufinancovať sumou takmer 35 000 eur.

O ktorý vnútroblok ide?

Regenerovať bude vnútroblok ulíc Švermova – Masarykova – Humenská, pôjde o 11 772,7 metra štvorcového. „V jeho blízkosti sa nachádza základná a dve materské školy. Pozemky celého riešeného územia sú vo vlastníctve mesta. Cieľom projektu je zlepšiť kvalitu života obyvateľov sídliska, vytvoriť atraktívnu, bezpečnú, zelenú oddychovú zónu pre ľudí rôznych vekových kategórií s ihriskami,“ informovala vedúca odboru informatizácie a grantov Mestského úradu v Michalovciach Jana Machová.

Ďalej dodala, že chcú vybudovať spevnené plochy na vyšľapaných cestičkách, vytvoriť oddychové stretávacie zóny, vysadiť novú a revitalizovať existujúcu zeleň, s modernými hracími prvkami pre deti, s drobnou architektúrou a funkčným prepojením vnútrobloku.

Aj fitnes zóna

Vybudovanie ihrísk podľa jej ďalších slov zahŕňa fitnes zónu, multifunkčné ihrisko s oplotením, detské pohybové ihrisko pre staršie, ďalšie pre dvoj- až päťročné deti, tiež pieskovisko. „Súčasťou projektu sú prístrešky a altánok s pergolou, spevnené zatrávnené plochy, doplňujúce chodníky, vonkajšie osvetlenie, ktoré zahŕňa aj bezpečnostné kamery pripojené do mestského monitorovacieho kamerového systému,“ vymenovala Machová. Súčasťou revitalizovaného priestoru bude podľa nej aj prístrešok vo výbehu pre psov.

„Po ukončení verejného obstarávania na dodávateľa prác predpokladáme zrealizovanie stavby do konca roka 2018. Mesto v rámci prebiehajúcej obnovy sídlisk zrekonštruuje z vlastných zdrojov okolité komunikácie, chodníky a parkovacie plochy na uvedenom sídlisku podľa plánu rekonštrukcie,“ poznamenala Machová. Mesto podľa nej začalo s dlhodobou obnovou sídlisk financovanou z úverových zdrojov v roku 2007.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM