Nina Táborská Regióny

Na moderný športový areál Jama pôjde viac ako 900-tisíc eur. Bratislavčania sa môžu tešiť na nový koncept športoviska

Prioritou mestskej časti Nové Mesto bude v novom roku realizácia projektov z nórskych fondov - teda aj výstavba športparku Jama. Na vytvorenie športparku vyčlenili novomestskí poslanci z rozpočtu z vlastných zdrojov 920-tisíc eur, pričom zdroje z nórskych fondov budú vo výške 950-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Na moderný športový areál Jama pôjde viac ako 900-tisíc eur. Bratislavčania sa môžu tešiť na nový koncept športoviska
Zdroj: Dnes24.sk

Novomestskí poslanci schválili rozpočet na rok 2016 vo výške bezmála 22 miliónov eur. Miestna samospráva počíta v budúcom roku so začatím výstavby nového športparku Jama, ktorý vyrastie na bývalom cyklistickom štadióne na zanedbanom priestore v lokalite Tehelné pole.

Ako Bratislava24.sk informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger, pozemky pod bývalým cyklistickým štadiónom sú do konca roka 2015 zverené do správy Nového Mesta práve za účelom vybudovania mestského športparku.

O rozpočte mestskej časti na rok 2016 sa dozviete viac tu: Športpark JAMA, cyklotrasy, ale aj vzdelávanie a práca s bezdomovcami sú prioritami rozpočtu Nového Mesta

Kaviareň, letná čitáreň či vyhliadkové móla

Autori projektu Jama hovoria o kaviarni, letnej čitárni, predajni bicyklov, multifunčných ihriskách či vyhliadkových mólach. V novom parku ale okrem toho budete mať tiež príležitosť zahrať si petang, loziť po horolezeckej stene ale aj prevetrať svoje kolieskové korčule.

Amfiteáter, letné kino a divadlo, koncertné pódium, výstavy umenia, klubovne a detské ihriská. Aj to má byť súčasťou moderného športparku.

Tento návrh, ktorý sa stal podkladom pre vypracovanie štúdie a projektu na revitalizáciu dnes nevyužívanej a zanedbanej plochy v lokalite Tehelné pole, predložil autorský kolektív Martin Berežný, Katarína Boháčová, Daniel Šubín.

Architektonická súťaž na vypracovanie štúdie na športpark bola vypísaná minulý rok v máji. Výberovú komisiu tvorili pracovníci úradu, magistrátu, zástupcovia komory architektov a ďalší odborníci, pričom posudzovanie projektov bolo anonymné. Po zasadnutí poroty bol miestnemu úradu doručený protest, v ktorom jeden z účastníkov namietal možný konflikt záujmov medzi členom poroty a členom víťazného architektonic­kého tímu.

Novomestský úrad sa tak obrátil na Úrad pre verejné obstarávanie. „Úrad vo svojom stanovisku nekonštatoval, že by došlo k porušeniu zákona, či podmienok súťaže,“ uzavrel pre Bratislava24.sk hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Foto zdroj v galérii: Bratislavayimby.sk via BAAR. Titulná foto: MČ Nové Mesto.

JAMA športpark
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM