Stanislav Černák Správy

Na obnovu Starej radnice pôjde viac ako 600 000 eur: Zvolen získal na stavbu príspevok z eurofondov

Zvolen získal príspevok z eurofondov na obnovu Starej radnice. Náklady na stavbu sú vyčíslené na viac ako 600 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Na obnovu Starej radnice pôjde viac ako 600 000 eur: Zvolen získal na stavbu príspevok z eurofondov
Foto: Stanislav Černák

Mesto Zvolen má schválený nenávratný finančný príspevok (NFP) na projekt Obnova objektu Starej radnice na Nám. SNP č. 31. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyzvalo zvolenskú samosprávu na zaslanie podkladov nevyhnutných na podpísanie zmluvy o pridelení NFP.

Ako informuje stránka mesta, stavebné práce v objekte Stará radnica sa začnú do desiatich dní od účinnosti zmluvy s dodávateľom stavebných prác. Zmluvu s dodávateľom je možné podpísať až po nadobudnutí účinnosti zmluvy o poskytnutí NFP. Je predpoklad, že táto zmluva by mohla nadobudnúť účinnosť koncom júna 2015. Náklady na stavbu sú vyčíslené na približne 621 000 eur.

Spolu so žiadosťou o obnovu Starej radnice mesto zaslalo vo februári tohto roku aj žiadosť o NFP na projekt Pustý hrad. Malo ísť o pokračovanie archeologického výskumu na hrade. Mesto vyčíslilo náklady na tento projekt na viac ako 413 000 eur. Táto žiadosť však podporená nebola.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM