Regióny Futbal Zo Slovenska

Na okraji Petržalky vyrastie nová futbalová tréningová hala s wellness a posilňovňou

Pre návštevníkov bude okrem krytej tréningovej haly k dispozícii aj vonkajšie multifunkčné ihrisko a parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Na okraji Petržalky vyrastie nová futbalová tréningová hala s wellness a posilňovňou
Zdroj: EIA , Google Maps

K športoviskám v hlavnom meste by čoskoro mala pribudnúť nová športová hala. Vyrastie v tesnej blízkosti novej petržalskej štvrte Slnečnice.

Nová futbalová hala

Novú futbalovú tréningovú halu plánuje na okraji Petržalky postaviť futbalový reprezentant Róbert Mak. Hala vyrastie na nezastavenom pozemku s rozlohou okolo 50-tisíc štvorcových metrov pri Dolnozemskej ceste.

Bytová výstavba na pozemkoch možná nie je, využitie je obmedzené len na športoviská a rekreačné účely. „Pozemky patrili štyrom spoločnostiam, vo všetkých figuruje podnikateľ Ivan Feješ, ktorý je konateľom napríklad aj v eseročke Slnečnice a ďalších firmách spojených s realitnými projektmi v novej petržalskej štvrti, ktorú buduje developer Cresco,“ informuje reality.trend.sk.

Krytá tréningová hala s futbalovým ihriskom bude mať dĺžku 102 metrov a šírku od 68,5 do 75,5 metra pri maximálnej výške takmer 17 metrov. Na prízemí haly nájdete šatne, toalety pre verejnosť, informácie a aj dva menšie obchody so športovými potrebami.

Na druhom poschodí bude posilňovňa, na treťom wellness s výťahom. Keď vám po tréningu vyhladne, na druhom poschodí sa môžete občerstviť v reštaurácii.

Pre návštevníkov bude okrem krytej tréningovej haly k dispozícii aj vonkajšie multifunkčné ihrisko a parkovanie.

Výstavba má trvať približne rok a pol. Kedy sa začne, zatiaľ jasné nie je. Aktuálne prebieha posudzovanie vplyvu stavby na životné prostredie (EIA).

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM