ELA Zo Slovenska

Na piatkové protivládne protesty v Bratislave a v Košiciach prišli TISÍCE ľudí

Na piatkové protivládne protesty v Bratislave a v Košiciach prišli tisíce ľudí. Organizovala ich opozícia.

Ilustračný obrázok k článku Na piatkové protivládne protesty v Bratislave a v Košiciach prišli TISÍCE ľudí
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dav zhromaždených na bratislavskom Námestí slobody a košickej Hlavnej ulici vyjadril nevôľu s postupom vládnej koalície, týkajúcu sa zmien Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

Žiadali slobodu médií. Prišlo aj niekoľko študentov žurnalistiky z Bratislavy, Nitry a Trnavy. Protesty tiež upozornili na „izolovanie“ Slovenska od západných partnerov.

Protivládne protesty zvolali opozičné SaS a Progresívne Slovensko. KDH sa tentokrát do protestov účasťou nezapojilo z dôvodu konania ich víkendového snemu.

Branislav Gröhling vyzval ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (SNS), aby odstúpila. Podpredseda SaS ju nazval hanbou pre kultúru na Slovensku. „A vy, politická fraška zo SNS na čele s Andrejom Dankom, nehovorte nám, ako má kultúra vyzerať.“

Na proteste v Bratislave, kde bolo odhadol 15-tisíc ľudí, vystúpila aj bývalá diplomatka a sociologička Magda Vášáryová. To, čo aktuálne robí Robert Fico, nie je podľa nej originálny recept, ale recept Viktora Orbána. „Ja sa nevzdám, hoci mám už aj vnúčatá, nevzdám sa a nedovolím im, aby si sprivatizovali aj moje Slovensko, naše Slovensko.“

Protivládny protest 15. marca 2024
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM