Rastislav Búgel Zo Slovenska

Na pomoc už stačí aj mobil: Aplikácia združuje zariadenia pre ľudí bez domova

Potrebnú pomoc pre ľudí bez domova už bude môcť poskytnúť naozaj každý. Stačí k tomu moderný telefón vybavený užitočnou aplikáciou.

Ilustračný obrázok k článku Na pomoc už stačí aj mobil: Aplikácia združuje zariadenia pre ľudí bez domova
Zdroj: TASR

Slovenská katolícka charita (SKCH) zozbierala informácie o zariadeniach, ktoré sa na Slovensku venujú pomoci ľuďom bez domova a poskytuje ich prostredníctvom aplikácie „Bez domova“. Od roku 2014 je možné stiahnuť si ju do mobilného telefónu. Nie je určená priamo pre ľudí bez ubytovania, ale tým, ktorí im chcú pomôcť.

Potrebné informácie v aplikácii

V aplikácii sa nachádzajú výdajne stravy, oblečenia, zdravotné strediská, ako aj poskytovanie ubytovania, právneho poradenstva a iné služby. Pri každom zariadení sa nachádza jeho adresa, čas a dni, kedy je služba aktívna, či je zadarmo, alebo koľko sa za ňu platí a kontakt na poskytovateľa.

Pomoc môže poskytnúť každý

„Sme veľmi radi, že dokážeme využiť moderné technológie tým spôsobom, aby pomáhali, a to najmä núdznym ľuďom bez domova. Vďaka aplikácii dokážeme skutočne pomôcť človeku na ulici alebo zaniesť jedlo, hygienické potreby, či zaplatiť za nocľah človeku bez domova priamo v nocľahárni či útulku,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Zoznam prevádzok sa priebežne dopĺňa podľa novovzniknutých organizácií, ktoré musia v prípade záujmu o zaradenie do databázy poslať svoje kontaktné údaje a oblasť poskytovania pomoci na adresu info@charita.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM