Miroslav Pomajdík Správy

Na školy putuje až 1 800 nových počítačov: Radosť zavládla aj v Spišskej a okolí!

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) dodáva v týchto dňoch 1 800 nových počítačov do slovenských škôl, ktoré pomôžu k lepšiemu elektronickému testovaniu študentov. Z počítačov sa budú môcť tešiť aj niektoré školy v okresoch Spišská Nová Ves, Levoča a Gelnica. Tu je zoznam!

Ilustračný obrázok k článku Na školy putuje až 1 800 nových počítačov: Radosť zavládla aj v Spišskej a okolí!
Zdroj: TASR

Techniku dostanú školy zapojené do projektu financovaného prevažne z eurofondov s názvom Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania.

Databáza s 30 000 úlohami

Celý projekt bol vyčíslený na sumu viac ako 28 miliónov eur. Cieľom je, aby sa do neho zapojili postupne všetky školy na Slovensku. Vznikne tak databáza s 30 000 úlohami a 150 testami zo všeobecnovzde­lávacích predmetov. Momentálne je v národnom projekte registrovaných 1660 škôl.

„Počítače sme v prvom rade doplnili do 162 certifikačných základných a stredných škôl. Na certifikačných školách, ktorých plánujeme v rámci celého Slovenska vybudovať asi 500, sa bude realizovať online maturita alebo online Testovanie 9. Potrebujeme, aby každá z certifikačných škôl mala minimálne 21 kvalitných testovacích staníc,“ spresnila riaditeľka NÚCEM Romana Kanovská.

Certifikačné základné a stredné školy sú tie, ktoré zvládnu organizáciu elektronického testovania vo veľkom rozsahu. Aj ich počet žiakov vyhovuje pedagogickému výskumu, ktorý prebieha v národnom projekte. Zameraný je na zvyšovanie kvality škôl.

Nezabudlo sa ani na náš okres

Ako nás informovala Monika Voleková z Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania, v okrese Spišská Nová Ves dostane šesť počítačov Základná škola ( ZŠ) na ulici Zimné v Rudňanoch, ďalej dva počítače poputujú na Strednú odbornú školu na Markušovskej ceste v Spišskej Novej Vsi a jeden počítač obdrží Cirkevná základná škola Juraja Sklenára v Letanovciach.

V levočskom okrese sa počítačov dočkajú ZŠ Nižné Repaše- štyri kusy, ZŠ na Školskej ulici v Spišskom Podhradí- osem kusov a po jednom počítači vyfasuje Stredná pedagogická škola a Gymnázium Janka Francisciho – Rimavského v Levoči.

V gelnickom okrese dostane až dvanásť počítačov Stredná odborná škola v Prakovciach, šesť počítačov Základná škola s materskou školou v Smolníku a Základná škola – Grundschule v Gelnici si prilepší o deväť nových počítačov.

Zdroj: TASR/ Spišská24

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM