Zo Slovenska

Na Slovensku udrie vlna horúčav: Pripravte sa na tropické PEKLO! + výstrahy

Výstrahy pred vysokými teplotami sú vydané na dnes a aj na ďalšie dni. Počas soboty a nedele ojedinele schladia horúci deň prehánky.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku udrie vlna horúčav: Pripravte sa na tropické PEKLO! + výstrahy
6
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Meteorológovia varujú pred horúčavami v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Teplota vzduchu môže v poobedňajších hodinách ojedinele vystúpiť na 33 až 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstrahy pred vysokými teplotami

Pre celý Bratislavský kraj a väčšinu okresov Nitrianskeho a Trnavského kraja platí v tejto súvislosti výstraha prvého stupňa, a to od 14.00 do 17.00 hod.

„Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ vysvetlili meteorológovia.

Výstrahy pred vysokými teplotami sú vydané aj na ďalšie dni. Výstraha prvého stupňa platí v piatok (18. 6.) predbežne od 14.00 do 17.00 hod. pre Bratislavský, Banskobystrický, Košický, Nitriansky i Trnavský kraj. Pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj platí v sobotu (19. 6.) od 14.00 do 17.00 hod. výstraha druhého stupňa. V Banskobystrickom, Trenčianskom a Košickom kraji je v poobedných hodinách vydaná výstraha prvého stupňa.

„Horúčavy by mali vydržať celý víkend, kedy teploty vystúpia až na tropických +35 °C, a tak si všetci milovníci horúčav prídu na svoje. Avšak počas soboty a nedele hrozia ojedinele aj prehánky a búrky, ktoré môžu schladiť horúci deň,“ informuje portál iMeteo.sk.

Prečítajte si aj

Horúčavy na kúpaliskách
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM