Webnoviny - Svet

Na slovenských cestách sa začala dopravno-bezpečnostná akcia

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA.BRATISLAVA 6. júna (WEBNOVINY) – Na kontrolu používania alkoholu a iných návykových látok účastníkmi cestnej premávky je zameraná ďalšia dopravno-bezpečnostná akcia medzinárodnej stavovskej organizácie TISPOL, ktorá združuje služby dopravnej polície európskych štátov.

Na slovenských cestách sa začala dnes a potrvá do konca týždňa. Kontroly sa nesústredia iba na vodičov automobilov, ale aj motocyklistov, cyklistov a chodcov.

Cieľom dopravno-bezpečnostnej akcie je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, predovšetkým na úsekoch s najväčšou nehodovosťou. Počas podobnej celoeurópskej dopravno-bezpečnostnej akcie, ktorá sa uskutočnila v apríli, šoférovalo pod vplyvom alkoholu 112 vodičov motorových vozidiel a 65 vodičov nemotorových vozidiel. „Jeden nemotorový účastník bol dokonca pod vplyvom inej návykovej látky,“ informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

Slovenskí dopravní policajti sa počas aktuálnej akcie okrem kontrol na požívanie alkoholu a iných návykových látok u účastníkov cestnej premávky zamerajú na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rovnako aj na vodičov, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov na cestách.

V poslednom období nehodovosť na našich cestách podľa Slivku klesá. Od začiatku roka do dnešného dňa polícia zaznamenala 6 216 dopravných nehôd, čo je o 2 275 nehôd menej ako v rovnakom období minulého roka. Polícia od začiatku roka eviduje 2 264 ľahko zranených, 394 ťažko zranených a 123 usmrtených ľudí pri dopravných nehodách. Polícia bude aj v budúcnosti organizovať dopravno-bezpečnostné akcie, aby pozitívne ovplyvňovala bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, znižovala nehodovosť, zranenia a úmrtnosť na cestách.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM