Rastislav Búgel Zo Slovenska Zo Slovenska

Na slovenských cestách už tento rok zomrelo 231 ľudí: TOTO sú najčastejšie príčiny!

Množstvo životov už v tomto roku vyhaslo na slovenských cestách. Polícia aj napriek kontrolám a prevencii zaznamenala prudký nárast počtu usmrtených chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Na slovenských cestách už tento rok zomrelo 231 ľudí: TOTO sú najčastejšie príčiny!
Zdroj: Policajný zbor SR

V minulom týždni zomrelo na slovenských cestách deväť osôb, týždeň pred tým sedem. Rekordným v počte usmrtených bol 42. týždeň s 15 vyhasnutými životmi. Od začiatku roka do nedele (15.11.) je to celkom 231 mŕtvych. Napriek zmene legislatívy, zvýšeným policajným kontrolám, prevencii i represii rapídne stúpol počet usmrtených chodcov, aktuálne je to už 64. Zomrelo tiež 26 motocyklistov, 15 cyklistov a 126 vodičov a spolujazdcov. Informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ.

„Nesprávne prechádzanie cez cestu, náhly vstup na vozovku, nepoužívanie reflexných prvkov, to je len niekoľko chýb chodcov, ktoré vedú k tragédii,“ upozornila Baloghová.

Medzi ďalšie časté príčiny nehôd zaradila rýchlu či nebezpečnú jazdu a telefonovanie za volantom. K tragickým nehodám minulého týždňa patrí napríklad čelná zrážka dvoch vozidiel v okrese Levice, pri ktorej zomreli dvaja ľudia, zrazený chodec na priechode pre chodcov v Sabinove či čelná zrážka dvoch áut v okrese Dolný Kubín, pri ktorej zomrel jeden vodič.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM