Regióny

Na trati Košice-Prešov opravia železničné priecestia: Ak cestujete vlakom, rátajte s výlukami!

Opravy dvoch železničných priecestí spôsobia výluky s náhradnou autobusovou dopravou. Stane sa tak na trati Košice - Prešov. Ak sa chystáte cestovať vlakom, nasledujúce informácie vás budú zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Na trati Košice-Prešov opravia železničné priecestia: Ak cestujete vlakom, rátajte s výlukami!
Zdroj: Dnes24.sk

Železnice Slovenskej republiky opravia tento týždeň na trati Košice – Prešov dve železničné priecestia. V dňoch od 5. 5. do 6. 5. 2016 sa opravami docieli komfortnejšia jazda pre železničnú aj cestnú dopravu na železničnom priecestí v Ličartovciach a na priecestí v Haniske pri Prešove.

Opravu priecestia v km 13,595 v Haniske pri Prešove s jedinečným identifikačným číslo JIČ SP1609 realizujú zamestnanci ŽSR vo vlastnej réžii. Odstránia staré koľajové lôžko, zriadia novú konštrukčnú vrstvu podvalového podložia a železničného zvršku z drevených podvalov a asfaltu. Miestna komunikácia bude uzavretá 5. 5. (1. deň) od 08.00 h do 18.30 h a 2. deň od 08.00 do 15.00.

Opravu železničného priecestia v km 4,020 v Ličar­tovciach JIČ SP1600 realizujú zamestnanci ŽSR vo svojej réžii a s použitím vlastnej strojovej mechanizácie. Odstránia staré koľajové lôžko, zriadia novú konštrukčnú vrstvu podvalového podložia a železničného zvršku z drevených podvalov vyplnených asfaltom. Osobné vlaky v úseku Drienovská Nová Ves – Prešov 5. 5. vo štvrtok v čase od 08.10 do 18.20 nahradia autobusy. V piatok 6. 5. bude náhradná autobusová doprava v čase od 08.10 – 13.40.

Na NAD upozorňuje cestujúcich aj osobný dopravca ZSSK výveskami a informovaním priamo vo vlakoch. ŽSR prosia cestujúcu verejnosť a účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v cestnej doprave a rešpektovaní obchádzky, ku ktorej dôjde v dôsledku opráv železničných priecestí. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní dopravného značenia v blízkosti železničného priecestia v obci Ličartovce a Haniske pri Prešove. Informácie poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM