Jakub Forgács Rôzne

NA VLASTNEJ KOŽI: Mamička prváčky z Bystrice prezradila, čo zažíva pred štartom školy

Prázdniny sa pomaly končia a žiaci zasadnú opäť do školských lavíc. Najväčšia zmena, však čaká malých prváčikov. Zaujímalo nás, kto má zo školy väčší stres. Rodičia či dieťa?

Ilustračný obrázok k článku NA VLASTNEJ KOŽI: Mamička prváčky z Bystrice prezradila, čo zažíva pred štartom školy
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec letných radovánok a prázdnin už pomaly končí. Do školských lavíc opäť zasadnú žiaci aj študenti. Najväčšia zmena čaká na prváčikov, pre ktorých sa režim dňa podstatne zmení. Nás zaujímalo, kto má z tejto zmeny väčší strach a ako sa na blížiaci sa školský rok pripravuje rodina budúcej prváčky.

Dúfa v akcie

Mamička Jana Žabková z Banskej Bystrice nám prezradila, ako sa chystá na veľký deň svojej dcérky Margarétky, ktorá v septembri oslávi siedme narodeniny. „Margarétka je v poradí tretia prváčka v našej rodine, ešte nás čaká jedna prváčka,“ začala svoje rozprávanie pre Bystrica 24.

„Do školy sme kúpili akurát školskú tašku, fľašu na vodu a peračník. Toto nás vyšlo 50 eur. Aj to bola taška v akcii. V opačnom prípade by iba taška samotná stála toľko,“ prezradila Jana so slovami, že na prvom rodičovskom združení dostali zoznam pomôcok do školy, ten však ešte stále čaká na nákup.

„Pomôcky do školy sa chystáme nakupovať v najbližšom čase všetkým trom školákom naraz. Koľko to bude stáť, radšej ani neodhadujem. Dúfam, že vďaka akciám, to bude stáť podstatne menej,“ pokračovala.

Radšej by zostala v škôlke

A ako prežíva rodinka budúcej prváčky túto veľkú zmenu? „Dcérka sa veľmi neteší do školy, asi zo skúseností svojich starších súrodencov. Radšej by zostala v škôlke, mala tam veľmi dobré pani učiteľky,“ prezradila mamička a ako doplnila, keďže už zažila nástup do prvej triedy dvoch školákov, sama má z toho menšie obavy a stresy ako prvýkrát. „Viem, čo nás čaká a som celkom pokojná. Viem, že dcérka to zvládne,“ doplnila Jana.

Na prvý školský deň bude Margarétka vďaka svoje mamine dobre prichystaná "Pôjdem určite s ňou, kúpime kvietky pre pani učiteľku, oblečieme slávnostné šaty a budeme si ho užívať spoločne,“ dodala mamička Martina.

Foto: archív mamičky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM