Zlatica Gregorová Správy

Na vnútroblok vyberajú stavebný dozor: Práce sa už onedlho začnú

V mestskej časti Šale vo Veči sa bude revitalizovať. Za svoj cieľ si to dali kompetentní z Mestského úradu.

Ilustračný obrázok k článku Na vnútroblok vyberajú stavebný dozor: Práce sa už onedlho začnú
Zdroj: Mesto Šaľa

Ulice Slnečná i Cintorínska získajú vďaka projektu množstvo atraktívnych prvkov. Tie potešia obyvateľov každého veku a nezabudne sa ani na bohatú zeleň a miesto na oddych.

Veča ožije

Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa je projekt, ktorým ožije časť Veče. Uskutoční sa v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu a vďaka dotácii z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Objem potrebných financií doplní päťpercentný doplatok Mesta Šaľa s celkovými oprávnenými nákladmi vo výške 519 905, 86 eur.

Ihrisko aj fitnes

Až do 23. mája 2018 môžu prípadní dodávatelia, ktorý by stavebné práce vykonali, adresovať ponuky šalianskej radnici. „Predmetom projektu je revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene s cieľom zlepšenia environmentálnych aspektov týchto verejných priestorov,“ informuje zákazka. Pribudne tu multifunkčné ihrisko aj plocha s fitness prvkami.

Radnica práve v týchto dňoch finišuje aj s výberom stavebného dozoru k spomínanej revitalizácii. Výzva na predloženie cenovej ponuky – Stavebný dozor pre projekt „Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa.“

Náplň dozoru

Predmetom tejto zákazky je vykonávanie stavebného dozoru a taktiež inžinierske činnosti. Tie, ako uvádza zákazka, zahŕňajú: oboznámenie sa s projektovou dokumentáciou stavby, s oznámením k ohláseniu stavebných úprav, podmienkami realizácie stavby podľa vyjadrení a stanovísk dotknutých orgánov štátnej správy, organizácií k projektu pre stavebné povolenie, odovzdanie staveniska zhotoviteľovi a zabezpečenie zápisu o tom do stavebného denníka.

Do 4 mesiacov

Ďalej bude stavebný dozor kontrolovať, sledovať, organizovať, riadiť všetky potrebné činnosti na stavbe, zapisovať potrebné do stavebného denníka, jednoducho, mať stavbu vnútrobloku pod drobnohľadom. Podľa dostupných informácií by mal byť priestor zrevitalizovaný do štyroch mesiacov.

Predpokladaná suma zákazky je 7400 eur bez DPH. Všetci záujemcovia už svoje ponuky mohli mestu adresovať. O tom, kto bude vo Veči vykonávať stavebný dozor, sa dozviete v najbližších dňoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM