han Krimi

Náčelník mestskej polície o VRAŽDE Eriky z Michaloviec: Mala byť OBOZRETNEJŠIA!

Dalo sa vražde, ktorá sa udiala prvý januárový deň v Michalovciach, zabrániť? Túto otázku si kládli alebo kladú mnohí. Ako to vyhodnotili mestskí policajti v Michalovciach?

Ilustračný obrázok k článku Náčelník mestskej polície o VRAŽDE Eriky z Michaloviec: Mala byť OBOZRETNEJŠIA!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Nielen Michalovcami, ale celým Slovenskom otriasla brutálna vražda. Zdravotnú sestru Eriku v skorých ranných hodinách priamo na ulici dobodal 18-ročný Valentín. Toho polícia zadržala po dvoch dňoch. Hrozí mu doživotný trest.

Aj na záberoch

Neskôr sa Slovensko dozvedelo aj detaily nechutného činu. Celý incident nasnímali totiž kamery. Na nich bolo vidno aj 46-ročnú Eriku aj mladého páchateľa. Dokonca bolo počuť zúfalé kričanie zdravotnej sestry o pomoc. Ako však informuje portál Korzár, najnovšie vyjadrenie náčelníka mestskej polície, veľa ľudí zaskočilo.

„Zo záberov kamier mestskej polície nič nenasvedčovalo tomu, že by poškodená žena bola ohrozená na živote alebo zdraví. Z Námestia osloboditeľov z pešej zóny odbočila s páchateľom vedľa seba kráčajúc na Ulicu Sama Chalupku až k miestu, kde sa stal prvý útok. Celý incident trval dve až tri minúty, ani pri okamžitom zásahu polície by nebolo možné tragédii zabrániť,“ uvádza spomínaný web.

Najprv občan, potom polícia

Zaujal aj jeho postoj, že v prvom rade má každý občan povinnosť zabezpečiť si bezpečnosť sám. Až potom je na rade polícia.

„Aj v tomto prípade musíme konštatovať, že poškodená mala byť obozretnejšia a z osvetlenej zóny nemala odbočiť s cudzou osobou v poloprázdnom meste do vedľajšej ulice,“ doplnil.

„Trvám na tom, že Michalovce sú bezpečným mestom a obyvatelia nemajú dôvod báť sa o svoju bezpečnosť. Vychádzať z tejto tragickej udalosti nie je správne. Takéto veci sa stávajú a budú sa stávať aj v iných mestách,“ poznamenal ešte náčelník.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM