Aktualizované han Politika

Naď podá trestné oznámenie na Kotlebu s Mazurekom: Dôvodom je šírenie POPLAŠNEJ správy

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) avizoval podanie trestného oznámenia na predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu a člena mimoparlamentnej Republiky Milana Mazureka.

Ilustračný obrázok k článku Naď podá trestné oznámenie na Kotlebu s Mazurekom: Dôvodom je šírenie POPLAŠNEJ správy
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Šéf rezortu obrany sa tak vyjadril na sociálnej sieti.

Naď odmieta vyjadrenia Kotlebu a Mazureka k projektu Mobilného monitorovacieho systému pre ochranu izolovaných a rizikových skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení (MOVIR). „Rázne odmietam tieto klamstvá a poškodzovanie dobrého mena Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Politika zastrašovania je absolútne dno zúfalstva a slabosti,“ uviedol s tým, že v najbližších dňoch plánuje vo veci podať trestné oznámenie, ktoré je aktuálne pripravované.

„Trestné oznámenie podávame každopádne. Aktuálne je pripravované a v najbližších dňoch bude aj podané. Kto chce kam, pomôžme mu tam…“ píše Naď.

„Inak sa domnievam, že pánom poslancom budú musieť závažnosť šírenia poplašnej správy a poškodzovanie dobrého mena vysvetliť zodpovedné orgány tak, aby pochopili, že ich nepriateľom je ich vlastný vnútorný nevyrovnaný svet, nie profesionálni vojaci, ktorí pomáhajú kde sa len dá!“ dodal Naď.

Reakcia Mazureka

Mazurek vo svojej reakcii na sociálnej sieti vyjadril potešenie, že minister zareagoval a rozhodol sa podať trestné oznámenie. „Vďaka jeho počinu sa o tomto odpornom projekte môže dozvedieť celé Slovensko. Ľudia si zaslúžia vedieť pravdu,“ skonštatoval.

Mazurek aj Kotleba v sobotu (9.10.) na sociálnej sieti zverejnili video, v ktorom o projekte MOVIR hovoria ako o prostriedku vlády na zavádzanie totality.

A čo na to Kotleba?

„Trafená hus zagágala,“ zareagoval na avizované trestné oznámenie Kotleba s tým, že sa Naďovi nepodarí zastrašiť ho. Zdôraznil, že ako člen parlamentného brannobezpečnos­tného výboru bude naďalej sledovať všetky pripravované projekty a informovať verejnosť. „Vy nebudete rozhodovať či a ako budú opoziční poslanci o tom, čo na ľudí chystáte, informovať verejnosť,“ dodal.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM