JAB Regióny Zo Slovenska

Nádhera Slovenského raja: Vychutnajte si čerstvé a krásne zábery z rokliny Piecky

Víkend už klope na dvere a užiť si ho môžete aj v Slovenskom raji. Zamieriť sa dá i do rokliny Piecky. Práve odtiaľ vám prinášame krásne zábery.

Ilustračný obrázok k článku Nádhera Slovenského raja: Vychutnajte si čerstvé a krásne zábery z rokliny Piecky
8
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák

Slovenský raj láka turistov v každom ročnom období. V lete je v národnom parku síce viac návštevníkov, no zimné obdobie má tiež svoje neopakovateľné čaro

Ako pre Spišskú 24 priblížil pracovník Správy NP Slovenský raj Peter Olekšák, v Slovenskom raji neplatí okrem ferraty Kyseľ zimná uzávera turistických chodníkov, a preto všetky rokliny sú tak ako v lete, voľne prístupné pre verejnosť aj v zimnom období. Vodopády sa podľa jeho slov menia na ľadopády a skalné steny zdobia krásne cencúle.

„Treba však pamätať na to, že chodníky sú zľadovatelé a preto je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť a odporúčame sa vyzbrojiť na túru turistickými mačkami alebo protišmykovými návlekmi,“ upozornil.

Jednou z roklín, ktorej návšteva aj v zime stojí za to sú Piecky. Vápencovou tiesňavou vedie žltá turistická značka, ktorá začína v osade Píla a končí na vrchu Suchá Belá. Prechod štvorkilometrovou tiesňavou je jednosmerný a trvá približne dve hodiny.

„Piecky sú dopravne dobre prístupnou roklinou, kde je možné hneď z parkoviska vstúpiť do tejto rokliny,“ ozrejmil Olekšák s tým, že asi po pol hodine cesty od nástupu prídete k Veľkému vodopádu, ktorý je skúškou odvahy, pretože sa prekonáva pomocou veľmi dlhého rebríka, ktorý má 13 metrov a je najdlhším v Slovenskom raji. „Je to najťažší úsek rokliny a za ním nasledujú už len ľahšie časti, avšak s peknou zimnou výzdobou,“ doplnil.

Pozrite si čerstvé zábery z tejto rokliny, ktoré nafotil Peter Olekšák v stredu 20. februára.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Leží pri Spišskej a má skutočne svoje čaro: Túto roklinu môžete navštíviť aj vy
8
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM