Krimi

Naháňačka s políciou stála dve malé deti ťažké zranenia

Pre chýbajúce evidenčné číslo sa strhla naháňačka, ktorou otec ohrozil svoje dve malé deti na zadnom sedadle.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka s políciou stála dve malé deti ťažké zranenia
Zdroj: TASR

Polícia vyšetruje prípad 30-ročného vodiča, ktorý mal jazdiť bez predného evidenčného čísla, v protismere a odmietal zastať policajnej hliadke. S autom, v ktorom sa viezli aj dve malé deti, skončil v stĺpe pouličného osvetlenia. Jedno z detí sa ťažko zranilo. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Naháňačka

„Hliadka Policajného zboru (PZ) spozorovala v pondelok (4. 9.) krátko pred 21:40 hod. na parkovisku pred hlavným vchodom do obchodného centra na Zlatých pieskoch motorové vozidlo Renault Megane, ktorému chýbalo predné evidenčné číslo. Toto auto chcela hliadka následne zákonným spôsobom zastaviť, avšak vodič na opakované svetelné a zvukové znamenia na zastavenie nereagoval, vošiel do protismernej časti vozovky v smere na ulicu Rožňavskú a pred hliadkou chcel ujsť,“ povedal Szeiff.

Šofér podľa polície pokračoval v jazde v protismere a riskantnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. „V križovatke ulíc Bojnícka – Galvaniho – Rožňavská vodič pravdepodobne nezvládol riadenie vozidla a následne došlo k nárazu vozidla do stĺpu verejného osvetlenia,“ uviedol Szeiff.

Zranené deti

Policajti obmedzili šoférovi osobnú slobodu a nariadili mu odber krvi v zdravotníckom zariadení kvôli zisteniu prípadného alkoholu v krvi. „Vo vozidle sa nachádzala aj 32-ročná žena a dve maloleté osoby vo veku jeden a tri roky,“ dodal Szeiff.

Pri nehode utrpelo ročné dieťa ťažké zranenia, staršie dieťa, žena a vodič sa zranili ľahko. Previezli ich do bratislavských nemocníc. „Nehodou bola spôsobená na motorovom vozidle škoda vo výške 1000 eur. Následným preverovaním bolo zároveň preukázané, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a bolo po ňom vyhlásené pátranie príslušnými útvarmi PZ,“ dodal Szeiff.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM