Regióny Kultúra

Najlepšie dokumentárne filmy sveta si môžete v Bratislave pozrieť zadarmo

Filmy festivalu EKOTOPFILM zamerané na témy ekológie, vedy, nové technológie a ochranu životného prostredia sú prehliadkou aktuálnej dokumentárnej tvorby vo svete.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie dokumentárne filmy sveta si môžete v Bratislave pozrieť zadarmo
Zdroj: TASR

Medzinárodný filmový festival EKOTOPFILM – ENVIROFILM už onedlho predstaví svoj bohatý program. Prihlásilo sa naň rekordných vyše 1 000 dokumen­tárnych filmov z celého sveta zameraných na témy ekológie, vedy, nových technológií, ochrany životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja. Iba 115 z nich postúpilo do súťaže pre týždňový program festivalu.

Filmy zadarmo

Prehliadka filmov, ako aj sprievodný program sú určené pre širokú laickú a odbornú verejnosť. Zaujímavým bonusom je vstup zdarma.

Záujem verejnosti o festival neustále rastie. V poslednom ročníku sa na súťažnom festivale zúčastnilo 35 spíkrov a hostí, viac ako 17 000 návštevníkov a Junior festival prilákal viac ako 7 000 detí a študentov. O úspechu festivalu hovorí aj fakt, že v rámci festivalovej tour navštívil takmer 30 miest na Slovensku.

Milovníci prírody môžu navštíviť festival už tento pondelok a v bratislavskom hoteli Tatra a v Banskej Bystrici v Europa SC. Premietanie filmov začína každý deň o 16:00 hod., pričom každý deň čaká na divákov vyše 20 filmov, ako aj sprievodné diskusie a prednášky.

Najlepší výber aktuálnej dokumentárnej tvorby vo svete si môžete pozrieť od 22. mája do 26. mája. Celý filmový a sprievodný festivalový program nájdete na www.ekotopfilm.sk.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM