Jakub Forgács Krimi

Najprv telefonát, potom akcia policajtov: Takto zachránili život muža!

Policajti boli opäť v akcii! Tentoraz však nezasahovali pri vyšetrovaní nehody či lúpeže. Zachraňovali život muža. Tu sú ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Najprv telefonát, potom akcia policajtov: Takto zachránili život muža!
Zdroj: TASR

„Vo štvrtok o 23:24 bolo hliadke oznámené, že v Detvianskej Hute, na konkrétnej adrese, sa má nachádzať pán, ktorý je silný diabetik a niečo sa mu stalo,“ uviedla pre spravodajský portál Zvolen 24 banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Na miesto prišla hliadka, túto informáciu preveriť. „Videli, že v dome sa svieti. Keď prišli k oknu, uvideli osobu, ktorá sedí pri stole a hlavu má položenú na stole. Presunuli sa k vchodovým dverám, ktoré boli zatvorené, ale neboli uzamknuté, takže vošli do domu,“ pokračovala hovorkyňa.

„Prišli k poškodenému, zistili, že má slabý pulz a nepravidelné, takmer žiadne, dýchanie. Prostredníctvom linky 112 bolo vykonané spojenie, kde pracovníčke záchrannej služby opísali situáciu. Tá následne hliadke uviedla inštrukcie, ako majú policajti postupovať,“ povedala Faltániová.

Policajti podľa jej slov muža uložili do polohy na podlahu a snažili sa s ním nadviazať komunikáciu. „Po uložení na podlahu sa jeho dýchanie zlepšilo a začal trochu reagovať na podnety. Snažil sa im niečo povedať, ukazoval na stôl, kde mal položené lieky. Policajti zobrali tie lieky a on ich užil,“ spomenula hovorkyňa s tým, že následne sa mu začal zlepšovať stav.

Ako ďalej uviedla, po celý čas s mužom hliadka komunikovala. „Potom si ešte pýtal prístroj, ktorý mu podali, aby si odobral krv a vykonal s ním ďalšie úkony, keďže bol diabetik. Postupne sa mu stav zlepšoval, aj keď komunikácia bola slabšia, hovoril nesúvislé vety, takže hliadka tam s ním zotrvala až do príchodu RZP, ktorá ho prevzala a previezla do nemocnice,“ dodala Faltániová so slovami, že pri udalosti zasahovala dvojica policajtov z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Hriňovej, ppráp. Anton Žilka a nstržm. Barbora Vajsová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM