Šport Regióny Futbal

Najväčšia amatérska liga v malom futbale štartuje novú sezónu. Postav aj ty svoj tím!

Futbaloví nadšenci, pozor! Zaregistrujte svoj tím do novej sezóny TOP ligy a vyhrajte letecký zájazd na zápas Realu Madrid.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia amatérska liga v malom futbale štartuje novú sezónu. Postav aj ty svoj tím!
10
Galéria
Zdroj: Archív TOP liga

Futbalová TOP liga začala písať svoju históriu v Bratislave na jar roku 2014. Táto krásna športová myšlienka sa stretla s mimoriadnym záujmom verejnosti a po pár sezónach sa do amatérskej ligy v malom futbale zapojili už tisícky hráčov. Liga je určená pre všetkých, ktorí si chcú zahrať futbal bez ohľadu na úroveň ich zručností.

Hrá sa v 4 mestách

TOP liga sa momentálne hrá v 4 mestách, po Bratislave bola otvorená aj v Trnave, Nitre a Komárne. „Dokopy sa poslednej sezóny zúčastnilo 149 tímov, pričom najväčší podiel má Bratislava, kde v poslednej sezóne súťažilo až 108 tímov a približne 1 800 hráčov,“ redakcii Bratislava24.sk prezradil jeden z hlavných organizátorov TOP ligy Matúš Kocún.

Tímy sú rôznej úrovne, preto sú rozdelené aj do viacerých výkonnostných líg. V nich potom družstvá medzi sebou súperia o prvenstvo v skupine a postup do vyššej ligy. Počas roka sa vždy odohrajú dve sezóny – jar a jeseň.

Prihlás svoj tím

Nová sezóna – Jeseň/2017 sa síce začne až 18. septembra, ale už teraz sa do nej môžete prihlásiť na stránke TOP ligy. Registrácie tímov potrvajú až do 31. augusta. Ak ešte váhate, máme pre vás „malú“ motiváciu. „Pre mužstvá sme si pripravili súťaž. Stačí registrovať tím, uhradiť príspevok do novej sezóny v stanovených termínoch a následne budú automaticky zaradení do žrebovania o letecký zájazd pre dvoch na zápas Realu Madrid,“ hovorí Kocún.

Pre tímy, ktoré sa na jar zúčastnili TOP ligy, platí možnosť registrácie do novej sezóny do 14. augusta. Konečný termín pre úhradu príspevku pre nové aj staré tímy je 31. august. Mužstvá si taktiež môžu vybrať svoj hrací deň a hrací čas podľa toho, ako im to vyhovuje, na ktoré bude vedenie ligy prihliadať pri vypracovaní zápasového harmonogramu.

„V prvom rade ma teší, že sa TOP liga udomácnila vo všetkých 4 mestách, kde sa teší veľkej popularite. V Bratislave to bude tradične v najväčšom rozsahu a opäť očakávame veľký záujem mužstiev. Pevne verím, že máme pred sebou ďalšiu úspešnú sezónu, plnú krásnych športových okamihov a hlavne pekných zážitkov,“ povedal pred štartom novej sezóny zakladateľ TOP ligy Peter Králik.

Zdroj: YouTube.com
TOP liga
10
Galéria
Zdroj: Archív TOP liga
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM