Správy Zo Slovenska

Najväčšie NÁKUPNÉ centrum na Slovensku otvoria už ONEDLHO: Šírkou ponuky vás PREKVAPÍ

Rozšírenie známeho obchodného centra prinesie okrem obchodov aj nový priestor na prechádzky, ihriská, relax na nábreží, reštaurácie či kaviarne.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie NÁKUPNÉ centrum na Slovensku otvoria už ONEDLHO: Šírkou ponuky vás PREKVAPÍ
9
Galéria

Bratislava je mekkou nakupovania. A onedlho bude možností ešte viac. Už o pár týždňov sa totiž Eurovea stane najväčším nákupným centrom na Slovensku. Ponúkne však toho oveľa viac.

Pár týždňov do otvorenia

Na ploche 85 000 metrov štvorcových budete môcť navštíviť 320 obchodov, reštaurácie, bary či kaviarne. Aktuálne prebiehajú na stavbe novej budovy nákupného centra a jeho okolia dokončovacie práce a kolaudácie.

Slávnostné otvorenie sa chystá na máj.

V interiéri novej nákupnej pasáže sa už montuje mobiliár a kiosky, obchody sa pripravujú na kolaudácie. Informovala o tom leasingová manažérka Eurovea Katarína Paule. Otvárať sa však bude postupne.

V súčasnosti sa pracuje aj na dokončení okolia nákupného centra. Denne je na stavbe okolo päťsto pracovníkov. Najväčší progres je viditeľný na Pribinovej ulici, ktorá sa postupne mení na mestský bulvár s námestím, priamo pred hlavným vstupom do nákupného centra.

Ostrovčeky s vodou

Súčasťou rozšírenia budú aj tri oddychové zóny, takzvané ostrovčeky zelene, oválneho tvaru lemované lavičkami. Cez dva z nich bude tiecť voda rôznymi smermi. Tok Dunaja symbolizuje sklenená strecha „pretekajúca“ medzi administratívnou budovou Pribinova 34 a rezidenciami Riverside, ktoré lemujú promenádu.

Strechu nákupného centra dopĺňa výsadba zelene veľká takmer ako futbalové ihrisko.

Predĺžená promenáda bude hotová pri otvorení až po mrakodrap.

Obchody, reštaurácie aj multikino

Rozšírená Eurovea ponúkne návštevníkom 320 obchodov, reštaurácií, barov a kaviarní. Kľúčovým nájomcom novej časti bude dvojpodlažná predajňa írskeho módneho reťazca Primark, ktorý tam otvorí svoju prvú prevádzku na Slovensku. Informovali sme vás o tom TU.

Stravovacia zóna bude dvojnásobne väčšia ako je v súčasnosti. Spolu so 16 reštauráciami na promenáde pri Dunaji vytvorí najväčšiu gastro destináciu na Slovensku. Rozrastie sa aj multikino Cinema City, ktoré bude mať po rekonštrukcii 17 sál a úplne nový VIP koncept. Viac informácií nájdete TU.

Prvý slovenský mrakodrap

Nákupné centrum je priamo prepojené s prvým slovenským mrakodrapom Eurovea tower a administratívnymi budovami v okolí. Mrakodrap má 45 poschodí a týči sa do výšky 168 metrov.

Súčasťou výstavby je tiež predĺženie nábrežnej promenády, vybudovanie bulváru Pribinova s prípravou na električkovú trať a ďalšie verejné priestory, ihriská i športoviská, ktoré postupne pribudnú v ďalšej novovznikajúcej štvrti bratislavského downtownu.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Rozšírená Eurovea
9
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM