Rôzne Technológie

Najväčšou automobilkou na svete je Volkswagen: Najziskovejšou BMW

Nemecké automobilky Volkswagen (VW) a BMW si naďalej udržujú prvé miesta vo svetových rebríčkoch. Ktorým producentom automobilov sa darí najviac?

Ilustračný obrázok k článku Najväčšou automobilkou na svete je Volkswagen: Najziskovejšou BMW
Zdroj: TASR

Ako ukázala štúdia poradenskej spoločnosti Ernst & Young (EY), Volkswagen je najväčšou automobilkou sveta za 1. štvrťrok z pohľadu objemu predaja aj tržieb a BMW zasa svetovou jednotkou z pohľadu ziskovosti.

Za Volkswagenom sa umiestnila japonská Toyota. Z pohľadu prevádzkového zisku si však tieto automobilky svoje miesta vymenili.

Z pohľadu ziskovosti si prvú pozíciu udržala BMW, ktorej zisková marža predstavuje 12 %. Tesne za BMW sa so ziskovou maržou na úrovni 11 % umiestnila japonská firma Suzuki. Na 3. mieste skončila ďalšia nemecká spoločnosť Daimler (8,4 %).

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

EY hodnotila celkovo 16 najväčších výrobcov automobilov. Nemecké firmy obsadili prvé pozície aj napriek obavám, že silný kurz eura by mohol negatívne ovplyvniť dopyt po autách z Európy.

Pod výsledky nemeckých firiem sa podpísal najmä rastúci dopyt v Číne, uviedla EY. Ako dodala, nemeckým automobilkám pomáha najmä fakt, že na čínskom trhu majú vybudovanú lepšiu pozíciu než ich konkurencia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM