Aktualizované Krimi

Najvyšší súd zamietol sťažnosť Aleny Zs. a Tomáša Sz. proti predĺženiu väzby

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR zamietol sťažnosti Aleny Zs. a Tomáša Sz. voči predĺženiu väzby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší súd zamietol sťažnosť Aleny Zs. a Tomáša Sz. proti predĺženiu väzby
Zdroj: TASR

Senát sa v celom rozsahu stotožnil s rozhodnutím Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, podľa ktorého dôvody väzby naďalej trvajú. K tomuto záveru dospel súd podľa Važanovej aj vzhľadom na to, že bola vo veci podaná obžaloba. To podľa súdu prehlbuje dôvodnosť podozrenia, že sa skutky stali, a že ich spáchali obvinení.

Sťažnosť voči väzobnému stíhaniu si z trojice obvinených, ktorým sa predlžovala väzba, nepodal Miroslav M. Ten sa k vražde Kuciaka a Kušnírovej priznáva a s políciou spolupracuje.

Predĺžili im väzbu

Alene Zs., Miroslavovi M. a Tomášovi Sz., ktorí čelia obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, bola minulý týždeň predĺžená väzba. Rozhodol o tom senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku na neverejnom zasadnutí. Potvrdil to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Alena Zs., Miroslav M. a Tomáš Sz. čelia obžalobe vo veci vraždy novinára spolu s Marianom K. Ten je v súdnej väzbe za údajné falšovanie zmeniek TV Markíza a za marenie spravodlivosti.

Obžaloba z vraždy podnikateľa

Podľa obžaloby prokurátora ÚŠP si mal Marian K. objednať vraždu Jána Kuciaka u Aleny Zs. koncom roka 2017 resp. začiatkom roka 2018 z dôvodu pomsty za články, ktoré odkrývali jeho ekonomickú trestnú činnosť.

Okrem vraždy novinára čelia Miroslav M. a Tomáš Sz. aj obžalobe z vraždy podnikateľa z Kolárova Petra Molnára. Toho mali podľa obžaloby ÚŠP zavraždiť v roku 2016 so zámerom lúpeže.

Okrem dvoch spomínaných vrážd viní prokurátor ÚŠP Miroslava M., Tomáša Sz. a Mariana K. aj z nedovoleného ozbrojovania.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM