Aktualizované han Krimi

Akcia Judáš: NAKA zatýka bývalé špičky polície a finančnej správy!

Akcia Očistec je v plnom prúde! Národná kriminálna agentúra (NAKA) je dnes (streda 2. 12.) od skorého rána na nohách. Koho sa im podarilo zadržať?

Ilustračný obrázok k článku Akcia Judáš: NAKA zatýka bývalé špičky polície a finančnej správy!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa informácií Denníka N zatkli Daniela Čecha, bývalého viceprezidenta Finančnej správy a podľa televízie Joj je medzi zadržanými aj bývalý riaditeľ Úradu zvláštnych policajných činností Jozef Rehák.

Podľa informácií Denníka N je medzi obvinenými aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Ten je momentálne na ceste na Slovensko z Chorvátska a s políciou sa dohodol, že príde na výsluch.

Polícia informáciu nekomentuje. „V súčasnom štádiu konania nie je možné k veci poskytovať žiadne informácie,“ reagoval pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Veľké ryby

Okrem týchto dvoch mal skončiť v putách aj Boris Beňa, ktorý bol námestníkom riaditeľa SIS. O tomto informuje TV JOJ. Akcia NAKA s názvom Očistec sa dotýka údajne organizovanej skupiny, ktorej hlavou mal byť Norbert Bödör. K ďalším členom mali patriť vysokopostavení členovia policajného zboru, vrátane niekdajšieho šéfa polície Tibora Gašpara.

Začali hovoriť

K tým, ktorí už začali s vyšetrovateľmi spolupracovať patrí napríklad bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó či niekdajší šéf národnej finančnej jednotky Bernard Slobodník.

NAKA obvinila osem osôb v rámci akcie Judáš. Trestná činnosť sa týka najmä korupcie. NAKA zároveň pokračuje v procesných úkonoch, zadržala zatiaľ šesť osôb. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

Trestná činnosť sa má týkať korupcie, pričom jedna z osôb je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti a vydierania a ďalšia osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. „Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili, a niektoré stále aj pôsobia na vysokých funkciách Policajného zboru, SIS a Kriminálneho úradu finančnej správy,“ približuje polícia.

Podľa vyšetrovateľa sa obvinené osoby dopúšťali trestnej činnosti dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. Bližšie informácie poskytne polícia, keď jej to procesná situácia dovolí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM