Lucia Lauková Správy

Nákup si radšej premyslite: Úrad upozorňuje na podozrivý predaj kozmetiky

Úrady majú v hľadáčiku podozrivý internetový predaj kozmetického výrobku. Vo viacerých internetových obchodoch je označený pod rôznymi názvami.

Ilustračný obrázok k článku Nákup si radšej premyslite: Úrad upozorňuje na podozrivý predaj kozmetiky
Zdroj: TASR

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky upozorňuje spotrebiteľov na internetový predaj kozmetického výrobku, ktorý nespĺňa zákonné povinnosti. Ide o predaj produktu, ktorý je v portfóliu viacerých internetových obchodov označený pod rôznymi názvami (napr. Perle Bleue Visage Care Moisturise, Perle Bleue Active Age).

„Spotrebiteľom je ponúkaný bez toho, aby bol uvedený kontakt na prevádzkovateľa obchodu, taktiež nie sú uvedené obchodné podmienky,“ upozorňuje hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Rozhodnutie zvážte

Poukazuje preto na fakt, že takýmito obchodnými praktikami dochádza k porušeniu spotrebiteľských práv, najmä práva na informácie, práva na reklamáciu, práva na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu, práva na vrátenie kúpnej ceny a ďalšie. Domény sú pravdepodobne registrované v Poľsku, teda mimo kontrolných kompetencií ÚVZ SR.

„V nadväznosti na vyššie uvedené odporúčame spotrebiteľom dôkladne zvážiť spotrebiteľské rozhodnutia, týkajúce sa kúpy prostredníctvom stránok nespĺňajúcich dodržiavanie spotrebiteľských práv,“ dodal Mikas.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM