Rôzne

Námestie praskalo vo švíkoch: Posledné nedeľné korzo si Zvolenčania užívali. FOTO

Posledná júnová nedeľa patrila už štvrtému zvolenskému korzu. Námestie doslova praskalo vo švíkoch, nálada bola výborná.

Ilustračný obrázok k článku Námestie praskalo vo švíkoch: Posledné nedeľné korzo si Zvolenčania užívali. FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenským námestím sa niesla hudba a pomaly utíchala so zapadajúcim slnkom, ožívali svetlá fontán, ľudia sa osviežovali vodou a nápojmi, deti sa hrali v tieni stromov, čarovali s farbami, materiálmi, rodičia sa k nim často pridali a starí rodičia s úsmevom sledovali celé toto divadlo. Sériu nedeľných podvečerov, teda Zvolenské korzo si Zvolenčania jednoznačne obľúbili.

Stretnime sa na námestí

Hoci počiatočné prípravy večerov sprevádzali v meste obavy, či bude o kultúru v nedeľu záujem, nápad sa ukázal byť úspešným. Každé korzo potvrdilo zvyšujúci sa záujem ľudí. „Ukázalo sa, že ak ľuďom niečo dáte, oni prídu,“ hovorí herec Rado Kuric, spoluorganizátor a moderátor podujatí. „Musia mať dôvod prísť,“ opakuje. Úspech korz vníma ako malý zázrak.

Vďaka spolupráci s ním mesto hostilo aj zaujímavých hostí – hercov Súdnej siene, pamätníkov mesta či Andreja Bičana s jeho populárnym súťažným formátom 5 proti 5. Na hlavnom pódiu sa vystriedali rôzne hudobné žánre a pod ním sa striedali divadielka pre rodiny s deťmi. „Konečne sa vo Zvolene niečo deje,“ počúvali sme často od ľudí. Zvolenčanka Janka na Facebooku podujatia napísala: „Veľmi ma potešilo, že som sa stretla aj s ľuďmi, ktorých som už roky nevidela.“

A čo ďalej…

Zvýšený záujem a návštevnosť zaznamenali aj samotní majitelia kaviarní a podnikov. „Určite je to rozdiel,“ hovorí majiteľ jedného z nich. „Aj počas leta nás v meste čakajú ďalšie podujatia. V hornej časti námestia pri katolíckom kostole bude fungovať fun zóna otvorená akýmkoľvek iniciatívam, budúci týždeň začne Akademický Zvolen, teda medzinárodný festival folklórnych súborov, neskôr známy Culturebox v Parku Ľudovíta Štúra, Country záhrada či premietanie filmov. Leto bude bohaté,“ povedala hovorkyňa Zvolena Eva Ježovičová.

Podľa slov zvolenskej primátorky Lenky Balkovičovej, vzhľadom na záujem a nadšenie ľudí, aké sa počas korz prejavilo, bude mesto uvažovať, ako aj naďalej vytvárať pre Zvolenčanov príjemné podujatia v centre mesta, ale aj mimo neho. Korzovanie teda nekončí.

Čítajte tiež:

Počas nedeľného korza sa vo Zvolene piknikovalo: Stôl sa naplnil dobrotami od výmyslu sveta

Nálada na námestí bola výborná: Zvolen má za sebou ďalšie nedeľné korzo. FOTO

Zvolen odštartoval tradíciu nedeľných korz: TAKTO to vyzeralo na námestí

Foto: Eva Ježovičová

Zaplnené námestie a výborná atmosféra počas nedeľného korza v OBRAZOCH
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM