Zo Slovenska

Námestník prokurátora: Černák nie je žiadna celebrita! Je to odsúdený vrah

Nie je obeťou systému, ale právoplatne odsúdený vrah. Vyhlásil to na brífingu námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky.

Ilustračný obrázok k článku Námestník prokurátora: Černák nie je žiadna celebrita! Je to odsúdený vrah
Zdroj: TASR

Ako informoval portál sme.sk, prokuratúre sa podľa Šufliarskeho nepáči, že vďaka sérii reportáží súkromnej televízie a týždenníka môže byť Mikuláš Černák na verejnosti vykreslený ako nespravodlivo perzekvovaná osoba a práca vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí ho usvedčili z trestnej činnosti, môže byť očiernená. Reportáže totiž obsahovali aj negatívne vyjadrenia samotného Černáka na adresu štátnych orgánov.

Na brífingu námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky zopakoval, že Mikuláš Černák je desaťnásobný vrah. V minulosti bol podľa neho Černák právoplatne odsúdený na doživotie za dve vraždy z roku 1994, štyri vraždy z roku 1997 a jednu vraždu z roku 2000. Tento rok ho navyše súd usvedčil z vraždy Imricha Oláha a samotný Černák priznal naplánovanie vrážd Róberta Holuba a Štefana Fabiána.

Bývalý šéf stredoslovenského podsvetia Mikuláš Černák si odpykáva doživotný trest vo väzení s najvyšším stupňom stráženia v Ilave.

Mikuláš Černák
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM