Marcel Mojžiš Správy

Naozaj kuriózne mená, ktoré u nás dostali tento rok bábätká: Chimamanda, Rolex a to zďaleka nie je všetko!

Posledné roky si u nás držia prvé priečky najobľúbenejších mien stále Emky, Sofinky, Ninky a u chlapcov Jakubkovia, Adamkovia či Miškovia. Niektorí rodičia však siahajú aj po v našich podmienkach naozaj kurióznych menách.

Ilustračný obrázok k článku Naozaj kuriózne mená, ktoré u nás dostali tento rok bábätká: Chimamanda, Rolex a to zďaleka nie je všetko!
Zdroj: Dnes24.sk

Kristína, Ema, Viktória, či u chlapcov Matej, Jakub, Michal. Rodičia zvyknú v našej krajine dávať deťom často práve aj takéto mená. Ide o krstné mená, ktoré nám prídu už bežné. No deje sa aj pravý opak.

Nájdu sa totiž aj takí rodičia, ktorí sa neuspokoja s klasickými menami. A ich bábätká pomenúvajú na naše pomery naozaj netradične. Ani tento rok nezaostávali niektorí rodičia v originalite mien pre svoje novonarodeniatka. Môžete tak stretnúť dievčatká, ktoré sa volajú Boglárka, Virág, Chimamanda alebo hoci aj Anouk. Niektorí chlapci tiež však rozhodne nezaostávajú a rodičia im dali do rodného listu zapísať krstné mená Bendegúz, Rock a aj napríklad Rolex.

„Mená inšpirované venezuelskými telenovelami sa ešte stále kde-tu vyskytnú, ale napríklad „Vinetou“ alebo „Ribana“ nebolo tento rok použité ani raz. Mnoho ľudí si myslí, že rodičia si mená pre deti jednoducho vymyslia. Nie je tomu však tak. Rodič musí hodnoverne dokázať, že meno existuje a má pôvod v inej krajine, až potom matrikárka meno zapíše,“ povedala Andrea Dobiášová, hovorkyňa Ministerstva vnútra SR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM