Erik Bojničan Hádzaná

Naše mesto sa pripravuje športový sviatok: Hlohovec čaká semifinále so zvláštnym nábojom!

Posledné kolo extraligovej nadstavby je už minulosťou a o play off je definitívne rozhodnuté. Naši hádzanári sa musia koncentrovať na semifinále, v ktorom ich čaká ťažký súper.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto sa pripravuje športový sviatok: Hlohovec čaká semifinále so zvláštnym nábojom!
Zdroj: TASR

Tromi sobotňajšími duelmi sa skončila nadstavbová časť extraligy hádzanárov. Víťazom skupiny o 1.- 6. miesto sa podľa očakávania stal úradujúci majster Tatran Prešov, ktorého v semifinále play off vyzve HKM Šaľa. Druhú dvojicu vytvorili HK Topoľčany s treťou Sportou Hlohovec.

Ťažký súper pre našich

Hlohovec si v poslednom zápase nadstavby spravil pred play off chuť, no sobotňajšie duely už nemohli ovplyvniť semifinálové kvarteto. Konečné poradie ako aj zloženie dvojíc bolo známe po uplynulom 9. kole. O tom, že derby zápasy Hlohovca a Topoľčian majú vždy zvláštny náboj nie je pochýb a hlavne v tejto sezóne sú ich zápasy vždy vyrovnané.

V poslednom kole nadstavby, ktoré poznačilo zranenie jedného z našich, ktorý z palubovky putoval rovno do nemocnice síce Topoľčany prehrali v Hlohovci 20:24, no v súčte všetkých štyroch vzájomných duelov z prebiehajúcej sezóny mali lepšie skóre o dva góly. Vicemajster z Hlohovca vstúpi do play off na palubovke súpera a v prípade vyrovnanej série bude mať k dispozícii o jeden domáci zápas menej.

Sezóna sa skončila pre piatu Považskú Bystricu a šieste Nové Zámky. Viac ako dva týždne už nehrajú ani súperi v skupine o konečné 7.-9. miesto, ktorá sa stala korisťou Slovana Modra. Na ôsmej priečke skončilo ŠKP Bratislava a na dne tabuľky ŠKH Agrokarpaty Pezinok. Keďže tento rok mala najvyššia domáca súťaž len deväť tímov, nikto zo súťaže nevypadol.

Semifinále play off – dvojice:

  • Tatran Prešov – HKM Šaľa
  • HK Agro Topoľčany – HC Sporta Hlohovec

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM