Kultúra Rôzne

Nástupište 1-12 vyhlásil otvorenú výzvu: Hľadá zaujímavé umelecké projekty

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v Topoľčanoch vyhlásil otvorenú výzvu pre umelcov, umelecké skupiny a kurátorov. Tí do nej môžu prihlásiť svoje projekty, ktoré by chceli zrealizovať v roku 2018.

Ilustračný obrázok k článku Nástupište 1-12 vyhlásil otvorenú výzvu: Hľadá zaujímavé umelecké projekty
Zdroj: Dnes24.sk

Priestor Nástupišťa 1–12 je modulárny a má pohyblivé, priehľadné, osem metrov široké dvere, ktoré umožňujú plné prepojenie uzavretej vnútornej galérie s verejným priestorom podchodu pod autobusovou stanicou v Topoľčanoch.

Alternatívny priestor

„Našou víziou je otvorený a hravý svet umenia nepoznajúci hranice medzi umelcami, médiami a divákmi. Naším zámerom je vytvoriť platformu, v rámci ktorej môžu spolupracovať umelci z rôznych disciplín a krajín a ktorá bude poskytovať podporu pre interdisciplinárny dialóg. Zároveň bude experimentálnym priestorom, v ktorom majú umelci možnosť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny,“ pripomínajú autori výzvy z Nástupišťa 1–12.

Do polovice novembra

Do výzvy sa môžu zapojiť umelci, ktorí chcú zrealizovať interdisciplinárny projekt a hľadajú vhodný priestor, prípadne aj umelcov na spoluprácu. Prihlásiť sa môžu aj autori site-specific diel. „Nástupište 1–12 je svojskou galériou, ktorej špecifikom je možnosť priameho kontaktu s negalerijným divákom a bežnou verejnosťou denne prechádzajúcou verejným priestorom. Ako taký je vhodný na realizáciu happeningov, site-specific inštalácii, nástenných malieb a kresieb, performácií a podobne. Zároveň dokáže poskytnúť priestor aj pre ľudí hľadajúcich umeleckú rezidenciu,“ informovali organizátori z Nástupišťa 1–12.

Ako pripomenuli, výzva je otvorená do 15. novembra a k prihláške je potrebné uviesť aj životopis, ukážky prác a stručný popis pripravovaného projektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM