Technológie

Navigácia Waze spúšťa novinku: Nezabudnite si pridať diaľničné známky

Navigačná aplikácia Waze sa teší stále väčšej obľube. Aktuálne prináša ďalšiu očakávanú novinku.

Ilustračný obrázok k článku Navigácia Waze spúšťa novinku: Nezabudnite si pridať diaľničné známky
4
Galéria

Už dávnejšie sme informovali, že navigácia Waze chystá ďalšiu novú službu. Vodiči si budú môcť pridať svoje zakúpené diaľničné známky. Aplikácia tak získa na šikovnosti. Funkcia pridania vlastnej diaľničnej známky prišla v poslednej aktualizácii.

„Komunita okolo navigácie už niekoľko dní odporúča zamieriť do Nastavení a časti Poplatky a povolenia. Tu si pridajte všetky známky a mýtne poplatky, ktoré vaše auto má,“ informuje portál fony.sk. Bez pridania diaľničnej známky vás už Waze na diaľnice nepošle.

Ako dodáva portál, to isté platí aj pre ostatné krajiny. „Prepínač "Vyhnúť sa diaľniciam“ v časti Navigácia stráca svoj význam, pokiaľ sa teda týmto cestám prvej triedy nechcete vyhýbať z iných dôvodov," informujú fony.sk.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Pokiaľ nebudete disponovať diaľničnou známkou niektorej z okolitých krajín, Waze by vám malo vyrátať trasu, ktorá vás na spoplatnené cestné úseky nezavedie.

„V ponuke je okrem diaľnic aj databáza ďalších poplatkov, napríklad pre vstup do centier miest alebo expresných mýtnych brán,“ dodáva portál fony.sk.

Foto: ilustračné

Navigácia Waze
4
Galéria
Zdroj: fony.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM