Aktualizované Hokej

Návrat Slovana do Tipsport ligy? Klub to naznačil na svojom Twitteri

HC Slovan Bratislava je jediným slovenským zástupcom v prestížnej KHL. Hrozí klubu návrat do najvyššej slovenskej súťaže?

Ilustračný obrázok k článku Návrat Slovana do Tipsport ligy? Klub to naznačil na svojom Twitteri
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hokejový Slovan má problémov vyše hlavy. Aktuálne sa nachádza na predposlednej priečke Západnej konferencie. Po 39 odohraných zápasoch majú na svojom konte 23 bodov za 7 víťazstiev, 2 remízy, 4 prehry po predĺžení a 24 prehier. Aktuálne ťahá negatívnu sériu 10 zápasov v rade.

Klub sa každú sezónu musí popasovať s finančnými problémami. V KHL pôsobí od sezóny 2012/2013.

HC Slovan Bratislava odohral v najvyššej slovenskej súťaži 19 sezón, pričom patrí medzi najúspešnejšie slovenské kluby. Na svojom konte má osem titulov majstra Slovenska, dve striebra a 5 bronzových umiestnení.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Aktuálne indície nahrávajú tomu, že Slovan by sme mohli opäť uvidieť v najvyššej slovenskej súťaži. Do karát tejto teórii nahráva vyjadrenie klubu na oficiálnom profile na sociálnej sieti Twitter. V jednej z odpovedí z 12. decembra 2018 klub napísal: „Pre Slovan bude na jar návrat do ligy reálnou alternatívou. Ekonomicky model financovania khl sa krízou na donbasse v r. 2014 zrútil ako domček z karát. Musíme tiez vyriešiť vzťah k mestu a aréne: 800k ročne je aj v “bohatej” Bratislave zničujúci nájom, rovná sa takmer celkovému rozpočtu priemerného slovenského klubu.“

K medializovaným informáciám zverejnil bratislavský klub stanovisko na svojom facebooku. Jeho oficiálne znenie bez redakčných úprav prinášame nižšie.

Dnes ráno sa v niektorých online médiach (hokejportal.net, Twitter) objavila informácia o odchode Slovana do Tipsport Ligy.

Akékoľvek špekulácie ohľadom možného návratu HC SLOVAN Bratislava do Tipsport ligy sú v tejto chvíli absolútne predčasné. Slovan je nateraz pevnou súčasťou KHL, je našou povinnosťou voči fanúšikom i nášmu mestu dohrať túto sezónu so cťou. Máme pred sebou ešte 24 zápasov v základnej časti, z toho presnú polovicu doma a všetci v klube urobia, čo bude v ich silách, aby aktuálna čierna séria prehier skončila čo najskôr.

Samozrejme, pre klub by bolo dobré, aby rozhodnutie o účinkovaní v ďalšej, resp. dalších sezónach padlo optimálne ešte v priebehu januára/februára, ovplyvňuje ho však viacero faktorov, prevažne ekonomických. Klub by mal mať rozhodne jasno ohľadom ďalšej sezóny najneskôr na prelome marca a apríla 2019. V žiadnom prípade nechceme, aby sa opakovala situácia z jari tohto roku, kedy akcionári klubu mohli záväzne a zodpovedne potvrdiť účasť v KHL až v samom závere júna.

Foto: ilustračné

HC Slovan Bratislava
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM