Lucia Lauková Regióny Regióny

Navrhovateľ stiahol zámer vybudovať spaľovňu v Žiranoch: Boj obyvateľov pokračuje

Hlas obyvateľov Žirian, ktorí si neprajú mať vo svojej obci spaľovnu odpadu sa stupňuje. Veci sa však pohli a navrhovateľ stiahol svoj zámer činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Navrhovateľ stiahol zámer vybudovať spaľovňu v Žiranoch: Boj obyvateľov pokračuje
Zdroj: EKOMUNAL Nitra s.r.o

Na Obecný úrad v Žiranoch bolo 27. apríla osobne doručené oznámenie od spoločnosti Ekomunal Nitra. O jeho znení informoval Obecný úrad v Žiranoch na svojom webe."V zmysle § 20 ods.3 zákona NR SR č.24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie v platnom znení Vám oznamujem, že beriem späť zámer činnosti z povinného hodnotenia: „Katastrálne územie Žirany-ENERGETICKÉ ZHODNOCOVANIE KOMUNÁLNYCH ODPADOV A OSTATNÝCH ODPADOV SPLYŇOVANÍM,“ uvádza sa v oznámení. Ako uvádza Jozef Szorád, predseda komisie pre životné prostredie pri Ocú v Žiranoch na webe obce, Ekomunal s.r.o. teda stiahol z Ministerstva životného prostredia SR Odbor posudzovania vplyvov na ŽP predložený zámer na výstavbu spaľovne odpadkov splyňovaním v Žiranoch.

Nič sa však nemení na postoji občanov, ktorí budú ďalej pokračovať v boji proti zámeru vybudovania spaľovne v ich obci. „Nakoľko sa obecný úrad musí vyjadriť k danému zámeru na MŽP v Bratislave do 21 dní od doručenia, budeme naďalej pokračovať v práci Občianskej iniciatívy a v petícii. Termín mimoriadneho zasadnutia OZ je nezmenený,bude v piatok 29. apríla 2016 o 18.30 hod,“ oznamuje Jozef Szorád na webe obce.

Môže vás zaujímať:

Len kúsok od Nitry chcú postaviť spaľovňu: Ročne by spracovala minimálne 56-tisíc ton odpadu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM