Webnoviny - Svet

NBA: Chicago vyhralo v Atlante, čaká ho Miami

WEBNOVINY.SK

Basketbalista Atlanty Hawks Josh Smith počas semifinále play-off zámorskej NBA.Foto: SITA/APNEW YORK 13. mája (WEBNOVINY) – Basketbalisti víťaza základnej časti NBA Chicago Bulls vyhrali šiesty zápas semifinálovej série play-off Východnej konferencie na ihrisku Atlanty 93:73 a postúpili do finálového merania síl s Miami Heat.

Bulls rozhodli v štvrtkovom stretnutí v úvodoch oboch polčasov, najmä v prvom, keď si utvorili 10-bodový náskok. Pod tento rozdiel potom nepustili súpera po celý zvyšok zápasu okrem 42 sekúnd v druhej štvrtine. Sústredili a na pevnú obranu, keď dovolili Hawks premeniť na body iba 36,5 % striel.

Hlavná zmena v útoku spočívala v zameraní Derricka Rosa na tvorenie hry, keď popri 19 bodoch zaznamenal 12 asistencií pri iba polovičnom množstve streleckých pokusov oproti priemeru z predchádzajúcich duelov.

„Je to pre nás obrovský úspech, že sme to dotiahli takto ďaleko. Vytiahli sme na nich naozaj náročnú defenzívnu hru. Teraz nás čakajú Heat, ktorí majú vynikajúcich strelcov a tvorcov hry. Bude to výborná séria,“ nepriamo pozval divákov na súboje Bulls a Heat Derrick Rose, ktorý uznáva, že mnohí jeho tím považujú za outsidera: „Berieme to v pohode, že nás mnohí zrovna nefavorizujú. My sme však vedeli, že sezóna môže byť pre nás výnimočná, už v tréningovom kempe pred jej začiatkom.“ Prvý duel série medzi Chicagom a Miami je na programe v nedeľu.

Východná konferencia – 2. kolo (semifinále) play-off (hrá sa na štyri víťazstvá): Atlanta (5.) – Chicago (1.) 73:93 (17:27, 18:18, 18:25, 20:23) – výsledok série: 2:4, do finále konferencie postúpilo Chicago Najviac bodov: Joe Johnson 19, Josh Smith 18, Jamal Crawford 8 – Boozer 23 (10 doskokov), D. Rose 19 (12 asistencií), Deng 13, 19 378 divákov

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM