Webnoviny - Svet

Nebo nad Tatrami ovládnu lietajúce stroje

WEBNOVINY.SK

Akrobacia pod Tatrami.Ilustračné foto SITA/Gabriel LiptákPOPRAD 20. júna (WEBNOVINY) – Popradské letisko bude počas víkendu 25. a 26. júna patriť už tradičnému podujatiu Aero-Moto víkend. „Bude to najväčšia letecká šou roka, ktorá neformálne odštartuje aj letnú sezónu na tatranských lanovkách a atrakciách vo Vysokých Tatrách,“ uviedla Katarína Šarafínová zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts, ktorá je tohto roku organizátorom podujatia spolu s popradským aeroklubom. Svoje letecké umenie predvedie v Poprade legenda leteckej akrobacie Péter Besenyei, zakladateľ Red Bull Air Race, čo je obdoba F1 v letectve. Skupinové akrobatické lietanie predvedie akrobatický tím The Flying Bulls. Ide o akrobatickú skupinu, ktorá je vo svete veľmi žiadaná a pod Tatrami to bude jej slovenská premiéra.

Chýbať nebude ani lietadlo Josipa Tita

Históriou bude na letisku dýchať štvormotorové dopravné lietadlo DC-6. Josip Tito si stroj dal prerobiť na luxusné lietadlo pre seba a významných hostí. Následne istý čas bolo toto lietadlo v Afrike, kde slúžilo na vyhliadkové lety. Na popradskom Aero-Moto víkende bude mať zastúpenie aj slovenská armáda so stíhačkou Mig-29 a bojovým vrtuľníkom Mi-24. Na 10. ročníku Aero-Moto víkendu si mohli návštevníci pozrieť aj veterány.Ilustračné foto SITA/Rastislav OvšonkaOkrem toho diváci uvidia zoskoky parašutistov, záchrannú akciu hasičov a leteckých záchranárov, ukážky letov vrtuľníkov, dopravných a športových lietadiel, ale aj vetroňov a najmä bezmotorovej akrobacie v podaní domáceho pilota Slavomíra Medveca.

Motonadšenci sa môžu tešiť na prehliadku 15 značiek automobilov s aktuálnymi novinkami. Milovníci motohistórie zasa ocenia automobilové veterány.

Príde aj Smatanová

Tohtoročným hudobným hosťom Aero-Moto víkendu bude speváčka Zuzana Smatanová. V programe vystúpia aj kapely Magic Seven, Blue Cat a City. Pripravené sú aj atrakcie pre deti. Každá vstupenka na podujatie je žrebovateľná. Celodenná vstupenka na podujatie bude stáť osem eur, deti do 12 rokov zaplatia päť eur, deti do päť rokov budú mať vstup na podujatie zadarmo. Okrem individuálnej dopravy na letisko budú môcť návštevníci využiť aj kyvadlovú dopravu poschodovým autobusom, ktorý pôjde z autobusovej stanice v Poprade.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM