Jakub Forgács Regióny Zo Slovenska

Nečakané stretnutie len kúsok od Bystrice. Marekovi do cesty vbehol medveď, VIDEO

Marek z Hrochote zažil stretnutie s našou najväčšou šelmou. Prekvapila ho priamo na ceste.

Ilustračný obrázok k článku Nečakané stretnutie len kúsok od Bystrice. Marekovi do cesty vbehol medveď, VIDEO
4
Galéria
Zdroj: Facebook

Cestujete si autom po ceste medzi Hornou a Dolnom Mičinou a zrazu vám do cesty vbehne medveď. Presne to zažil v piatok o 7:30 Hrochoťan Marek, ktorý stretnutie s touto šelmou zachytil na kamere. Video nájdete pod textom.

„Toto je už moje druhé stretnutie s medveďom za posledný mesiac. V podpolianskych obciach je myslím všeobecný názor, že medveďov je priveľa. Dovolím si povedať, že je otázkou času, kedy dôjde k tragickému stretu s človekom. Máme obavu chodiť napríklad do Hrochotskej doliny, lebo veľmi často sa ľudia s medveďmi stretávajú,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24.

„Nechcem znieť ako odporca prírody, naopak, myslím, že ju treba chrániť, je to dar, ktorý nám bol zverený, no treba si zachovať zdravý úsudok a chladnú hlavu. Lebo keď čo len naznačíte, že je potrebné medvede viac regulovať, ste považovaný za nehumánneho pytliaka. To vôbec nie. Len je potrebné počúvať ľudí, ktorí majú skúsenosti a priamo sa v lesoch pohybujú, inak, ako vravím, je otázka času, kedy sa stane nejaká tragédia,“ dodal na margo svojho stretnutia s medveďom.

Zdroj: Facebook
V OBRAZOCH: Marekovi vbehol do cesty medveď
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM