Rastislav Búgel Správy Zo Slovenska

NECHUTNÝ zážitok na kúpalisku: V detskom bazéne plávali VÝKALY!

Vytúžený oddych na mestskom kúpalisku sa zmenil na nepríjemné prekvapenie, z ktorého sa dvíha žalúdok.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÝ zážitok na kúpalisku: V detskom bazéne plávali VÝKALY!
11
Galéria

Návštevníčka nitrianskeho kúpaliska zažila nechutné prekvapenie. Upozornila na bazén, v ktorom medzi deťmi plávali ľudské výkaly.

„Medzitým sa dostali aj von nejaké časti. My sme išli upozorniť plavčíčky, čo sa stalo. Neboli ochotné, zvŕtali sa, vymýšľali. Tak ich odstránili, vrátili sa na svoje miesto. Do minúty až dvoch vyplávali ďalšie kúsky,“ cituje slová diváčky Márie portál tvnoviny.sk.

Vodu kontrolujú

Televízia oslovila zástupcov mesta a aj Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre. „Naši plavčíci, tak isto aj pracovníci kúpaliska, čistia bazény každý deň aj vizuálne kontrolujú bazény,“ povedal pre tvnoviny.sk hovorca mesta Tomáš Holúbek a dodal: „Tento incident, ktorý sa stal, bol mimoriadny a ojedinelý.“

Nitriansky RÚVZ kontroluje kvalitu vody dvakrát mesačne. „V 32. týždni bol vykonaný štátny zdravotný dozor spojený s odberom vzoriek bazénových vôd – voda je vyhovujúca,“ cituje portál slová Márie Kravárikovej z úradu.

Pani Mária, ktorá sa obrátila na televíziu, však tvrdí, že nešlo o ojedinelý prípad: „Stalo sa mi to tri roky dozadu, štyri roky dozadu v tom istom detskom bazéne."

Bazén už raz zatvorili

Detský bazén na nitrianskom kúpalisku bol už tento rok raz uzavretý. 2. júla museli vodu vypustiť kvôli zlým výsledkom. „V detskom bazéne došlo k problémom s mikrobiologickým zložením vody, ktoré spôsobili, že sme bazén museli z bezpečnostných dôvodov v sobotu dočasne uzavrieť,“ informovala vtedy radnica. Bazén otvorili opäť o týždeň.

„V rámci štátneho zdravotného dozoru na Letnom kúpalisku v Nitre boli odobraté vzorky bazénových vôd na laboratórnu analýzu. Voda v detskom bazéne vykazovala nevyhovujúcu kvalitu, o čom sme informovali prevádzkovateľa letného kúpaliska, ktorý uzatvoril detský bazén a vykonal opatrenia,“ povedala nám po opätovnom otvorení bazéna vedúca oddelenia Hygieny životného prostredia Mária Kraváriková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM