Webnoviny - Svet

Nehodovosť na Slovensku rastie, vyhasli ďalšie tri životy

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 6. februára (WEBNOVINY) – Uplynulý týždeň zaevidovali policajti 199 nehôd, čo je o 51 menej ako v rovnakom období minulého roka. Vyžiadali si tri obete.

Najviac nehôd sa stalo v Bratislavskom kraji – 42, nasleduje Prešovský s 36 a Košický s 28, no ani v jednom z nich nezaevidovali tragickú. Najmenej kolízií sa stalo v Trenčianskom kraji – 13 a v Nitrianskom – 16.

Od začiatku roka do 5. februára je v štatistike 1 251 nehôd, o 398 menej ako v porovnateľnom období minulý rok, informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Minulý týždeň si slovenské cesty vyžiadali život troch vodičov v Nitrianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Jedna z tragédií sa stala v pondelok večer v Mojmírovciach v Nitrianskom okrese. Päťdesiatsedemročný vodič Audi A4 prešiel v zákrute do protismeru a čelne narazil do autobusu.

Zomrel na mieste nehody. Vodič autobusu a 20-ročná cestujúca sa zranili ľahko. Druhá tragédia sa stala v utorok predpoludním v katastri obce Stožok v Detvianskom okrese. Tridsaťštyriročný vodič Mercedesu prešiel na rovnej ceste do protismeru a zrazil sa s nákladným autom, následne došlo aj k zrážke s Fabiou.

Traja ľudia sa zranili, vodič Mercedesu zomrel pri prevoze do nemocnice. V sobotu v katastri Kysuckého Nového Mesta 43-ročný vodič poľského ťahača nedal pri vchádzaní na cestu prednosť Peugeotu. Pri zrážke odhodilo osobné auto do odstaveného maďarského ťahača. Tridsaťpäťročný vodič osobného auta neprežil.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM