Regióny

Nekonečný príbeh nových toaliet na Kolibe: Kedy budú slúžiť svojmu účelu?

Luxusná stavba, ktorá zhltla 128-tisíc eur ešte stále neslúži verejnosti, hoci je už viac ako pol roka dokončená a skolaudovaná.

Ilustračný obrázok k článku Nekonečný príbeh nových toaliet na Kolibe: Kedy budú slúžiť svojmu účelu?
8
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Novopostavené toalety na Kamzíku vzbudzujú pozornosť už od položenia základov a ich príbeh plný otáznikov sa stále nekončí. Luxusná stavba, ktorá zhltla 128-tisíc eur ešte stále neslúži svojmu účelu, hoci je už viac ako pol roka dokončená a skolaudovaná.

Nevyužitý luxus

Nové toalety, ktoré stoja kúsok za bufetom U Krka, pútajú pozornosť každého návštevníka Kamzíka. Moderná stavba obložená drevom ukrýva 4× WC pre ženy, 2× WC pre mužov, 4× pisoáre, 1× WC pre imobilných, 1× prebaľovací kútik, sprchovací kút a sklad. Znie to dobre, ak by výletníci mohli toalety aj naplno využívať. To sa však zatiaľ nestalo.

Na začiatku výstavby bolo v pláne, že toalety budú prevádzkovať Mestské lesy v Bratislave (MLB), neskôr sa o nich malo starať mesto. Ping-pong s toaletami však pokračuje ďalej a loptička je opäť na strane Mestských lesov, ktoré by opäť po novom mali stavbu prevádzkovať.

Chýbajú financie aj zamestnanci

Mestské lesy v Bratislave momentálne intenzívne pracujú na čo najrýchlejšom sprístupnení toaliet na Kamzíku pre verejnosť. Má to však háčik. „Vzhľadom na skutočnosť, že pri plánovaní a výstavbe toaliet sa nemyslelo na ich prevádzku, nemali Mestské lesy na tento rok v rozpočte financie na zamestnancov, ktorí by WC prevádzkovali a starali sa o ich čistotu,“ informovala Bratislava24.sk Jana Znášiková z Mestských lesov v Bratislave.

Tento problém riešia MLB v spolupráci s hlavným mestom. „Momentálne dokončujeme posledné úpravy pred spustením (informačné tabule, cykloumyvárka, prebaľovací pult pre deti, miestnosť pre personál a pod),“ doplnila Zášiková.

MLB tiež intenzívne hľadajú zamestnancov, ktorí by mali prevádzku WC na starosti. „O tento druh práce záujem zo strany obyvateľov nie je. Momentálne sme v kontakte aj s úradom práce a hľadáme aj ďalšie možnosti,“ uzavrela Jana Znášiková.

Verejné toalety na Kamzíku
8
Galéria
Foto: t s / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM