han Magazín Cestovanie

NEKÚPITE ostrov? Jeden v Škótsku je na predaj! STOJÍ toľko, ako byt v Bratislave! FOTO

Chcete uniknúť pred nástrahami okolitého sveta alebo vás trápia aktuálne problémy a potrebujete vypnúť? Máme pre vás riešenie. Kúpte si ostrov!

Ilustračný obrázok k článku NEKÚPITE ostrov? Jeden v Škótsku je na predaj! STOJÍ toľko, ako byt v Bratislave! FOTO
11
Galéria

Kúpiť si nehnuteľnosť v zahraničí dnes vôbec nie je nemožné. Rovnako sa dá zaobstarať aj pozemok či dokonca ostrov. Jeden je práve v ponuke a jeho cena vás poriadne prekvapí.

„Ostrov Barlocco, ktorý sa nachádza neďaleko južného pobrežia Škótska, je na predaj za 150-tisíc libier,“ informuje CNN. Pri prepočte na na eurá je to 170-tisíc.

„Stále existuje veľmi romantický sentiment spojený s vlastníctvom škótskeho súkromného ostrova, kde môžete uniknúť zhonu každodenného života a užiť si trochu pokoja,“ tvrdí pre portál CNN Aaron Edgar z agentúry, ktorá sprostredkúva predaj.

Poloha ostrova

Ten, kto ostrov kúpi, to na pevninu nebude mať ďaleko. Je to len niekoľko desiatok metrov. Najbližšie mesto je vzdialené asi šesť kilometrov a najbližšia železničná stanica je Dumfries, hodinu jazdy autobusom od mesta. Londýn je vzdialený necelých 500 kilometrov a Edinburgh len niečo cez sto kilometrov.

Na ostrove prevláda trávnatý porast so skalnatými výbežkami siahajúcimi až k moru. Ostrov sa rozprestiera na ploche asi 11 hektárov, ale nenachádzajú sa na ňom žiadne budovy, iba záplavové jazierko poskytujúce v zimných mesiacoch vodu pre dobytok a divokú zver.

Zaujímavosťou je, že pri odlive sa dá na ostrov dostať pešo, traktorom alebo štvorkolkou. „Pokiaľ ide o zvyšok času, je tu kamienková pláž, kde môžu kotviť člny,“ dodáva CNN.

My len dodávame, že aktuálne sa ceny bytov v hlavnom meste Slovenska pohybujú v rovnakej sume, za akú sa predáva ostrov Barlocco.

Môže vás zaujímať:

Škótsky ostrov je na predaj za 170-tisíc eur
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM