Svet Technológie Zo zahraničia

Nemecké úrady sa činili: Zatvorili druhú najväčšiu nelegálnu internetovú obchodnú platformu

Nemecké úrady zatvorili druhú najväčšiu nelegálnu internetovú obchodnú platformu. Vyšetrovatelia zároveň zadržali troch mužov podozrivých z jej prevádzkovania.

Ilustračný obrázok k článku Nemecké úrady sa činili: Zatvorili druhú najväčšiu nelegálnu internetovú obchodnú platformu
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Internetová platforma s názvom „Wall Street Market" spoločnosti Darknet, na ktorej sa obchodovalo s kokaínom, heroínom a inými drogami, a tiež so súkromnými údajmi, sfalšovanými dokumentmi či škodlivým malwarom, mala viac ako 1,15 milióna zákazníckych účtov a vyše 5400 registrovaných predajcov, uviedla prokuratúra vo vyhlásení.

Prokuratúra tiež informovala, že zatkla troch mužov vo veku 22, 29 a 31 rokov. Nemecký spolkový úrad pre vyšetrovanie trestných činov zároveň zhabal server a ďalšie zariadenia platformy.

Muži si podľa vyšetrovateľov vyberali províziu vo výške 2 až 6 % z obchodov na platforme, na ktorej sa platilo kryptomenami.

Podozrivých zadržali po koordinovaných tajných operáciách, v rámci ktorých nemeckí vyšetrovatelia spolupracovali aj s americkými a holandskými kolegami aj s Europolom.

Úrady okrem servera zaistili aj hotovosť vo výške 550 000 eur, kryptomeny, pevné disky a ďalšie dôkazy.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Americkí vyšetrovatelia zároveň zatkli dvoch dodávateľov drog v Los Angeles, skonfiškovali približne 1 milión dolárov (891 901,53 eura) v hotovosti, zbrane a drogy.

Žiadne mená neboli zverejnené a ďalšie podrobnosti nie sú zatiaľ k dispozícii.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM