Správy Regióny

Nemocnica v Trenčíne by uvítala lekárov zo zahraničia: Žiadosti majú z Ukrajiny

Fakultná nemocnica v Trenčíne by uvítala možnosť využitia dočasnej odbornej stáže lekárov. Evidujú žiadosti lekárov a sestier z Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Trenčíne by uvítala lekárov zo zahraničia: Žiadosti majú z Ukrajiny
Zdroj: TASR

Univerzitné a fakultné nemocnice na Slovensku majú záujem o lekárov z tretích krajín sveta. Ministerstvo zdravotníctva SR momentálne vyhodnocuje medzirezortné pripomienkové konanie k zákonu o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý má ukotviť v slovenskej legislatíve inštitút dočasnej odbornej stáže pre zdravotnícky personál z krajín mimo Európskej únie (EÚ). Zdravotnícki pracovníci z týchto krajín si aktuálne môžu podávať žiadosti o stáž v slovenských nemocniciach.

„Fakultná nemocnica (FN) Trenčín by uvítala možnosť využitia dočasnej odbornej stáže lekárov, evidujeme žiadosti lekárov a sestier z Ukrajiny,“ uviedla hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

V slovenských nemocniciach už pracujú viacerí zdravotnícki pracovníci zo zahraničia a nemocnice uvádzajú, že s nimi majú pozitívne skúsenosti.

V rámci inštitútu dočasnej odbornej stáže sa lekár alebo zdravotnícky pracovník zo zahraničia podľa ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD) najskôr zamestná v nemocnici, oboznámi sa s jej chodom a ak bude mať záujem, urobí si skúšky na uznanie svojho vzdelania a jazykovú skúšku.

V slovenských divadlách darovali krv

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM