Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Nemocnice dostanú živé vianočné stromčeky: Do lesnej škôlky vysadili 150 kusov

Najkrajšie sviatky v roku spríjemnia pacientom i zdravotníkom vo viacerých nemocniciach živé vianočné stromčeky. Symbol Vianoc už rastie v lesných škôlkach.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnice dostanú živé vianočné stromčeky: Do lesnej škôlky vysadili 150 kusov
Zdroj: TASR

Pacientom a zdravotníkom v nemocniciach spríjemnia tohtoročné Vianoce živé stromčeky. V Lesnej škôlke Šajdíkove Humence sa v utorok 18. apríla vysadilo približne 150 stromčekov, pričom do sadenia sa aktívne zapojili ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná spolu so štátnym tajomník ministerstva zdravotníctva Stanislavom Špánikom. Cieľom aktivity je spríjemniť najkrajšie sviatky v roku tým, ktorí ich budú tráviť v zdravotníckych zariadeniach.

Dostanú vianočné stromčeky

Vianoce sú najkrajšími sviatkami v roku a nie každý má to šťastie stráviť v ich kruhu rodiny a blízkych. Ministerstvo pôdohospodárstva spolu so Štátnymi lesmi SR minulý rok mysleli aj na ľudí v nemocnici a Univerzitnej nemocnici Bratislava venovali živé vianočné stromčeky. Rezort zdravotníctva a rezort pôdohospodárstva sa rozhodli v tejto tradícii pokračovať a tento rok dostanú v decembri živé stromčeky viaceré slovenské nemocnice.

Pokračujú v tradícii

Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva: „Minulý rok sme začali naozaj veľmi peknú tradíciu, v rámci akcie Stromček pod stromček sme darovali do nemocníc vianočné stromčeky. Chceme túto tradíciu uchovať každý rok, preto sme dnes v Lesnej škôlke zasadili spolu 150 stromčekov."

Spríjemnia im čas v nemocnici

Stanislav Špánik, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva: „Vianoce sú, i keď teraz možno o nich hovoriť je trochu predčasné, najkrajším obdobím roka. Sme veľmi vďační ministerstvu pôdohospodárstva za túto aktivitu, chceme priložiť ruku k dielu a podporiť túto tradíciu. Pre ľudí, ktorí musia stráviť sviatky v nemocnici, je veľmi ťažké byť odlúčení od rodiny a aspoň takto by sme im chceli čas strávený v nemocnici počas sviatkov spríjemniť.“

Sadenie stromčekov

Marián Staník, generálny riaditeľ Lesy SR: „Lesy SR vypestujú zhruba na 180 hektároch okolo 70 miliónov stromčekov, či už sú to listnaté alebo ihličnaté stromčeky. Používame ich hlavne na obnovu lesa, ktorá je jednou z hlavných súčastí našej práce. Sadenie stromčekov spojením s myšlienkou pomoci pre dobrú vec nás teší.“

Miroslav Bdžoch, generálny riaditeľ UNB: „Je pre mňa potešením, že sme mohli byť na konci minulého roka jednou z prvých nemocníc, ktorá získala stromčeky od ministerstva pôdohospodárstva a štátnych lesov a som rád, že táto tradícia bude pokračovať. To, čo sme dostali, môžeme dnes takto symbolicky vrátiť a priložiť aj ruku k dielu."

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM